Skip to main content

Verkkokalastus talvella on vielä harvojen hupia

Pilkkiminen on tyypillinen suomalainen talvikalastusmuoto. Pilkille meno on myös mukava tapa nauttia talvisesta luonnosta ja tavata samanhenkisiä kavereita. Sen sijaan verkkokalastus talvella on vielä varsin harvojen hupia. Verkon uittaminen jään alle on monille outoa puuhaa.
– Toiset eivät tykkääkään tällaisesta passiivikalastusmuodosta ollenkaan. Mutta jos suurempia saaliita havittelee, niin silloin kannattaa kokeilla verkkokalastusta myös talvella, kannustaa Chris Karppinen Lounais-Suomen Kalatalouskeskuksesta.

Lounais-Suomen Kalatalouskeskus haluaa tutustuttaa kalastuksesta kiinnostuneet talvikalastusnikseihin. Tulevana lauantaina, 14. helmikuuta, siihen on mahdollisuus Lehmijärvellä, kun järjestö pitää kotitarvekalastajan talvikalastuskurssin.

Talvisen verkkokalastuksen vaikein asia lienee verkon saaminen jään alle. Tarkoitukseen on kehitetty monenlaisia apuvälineitä.

Toinen passiivisen talvikalastuksen muoto verkkokalastuksen ohella on koukkukalastus. Siinä iskukoukkuun asetetaan syöttökala ja koukkuun kiinnitetään siima. Jäähän kairataan pieni reikä pilkkimisen tapaan, mutta siima kiinnitetäänkin esimerkiksi puun oksaan, joka asetetaan poikittain pilkkireiän päälle. Jos päälle heittää vielä lunta, niin kalastusväline pysyy paremmin paikallaan. Pystyyn asetettavalla merkillä varmistetaan, että paikan varmasti löytää tullessaan takaisin.
–Koukkukalastuksella saa hyvin ainakin madetta ja haukea. Itse olen saanut yli kuuden kilon haukia tällä tavalla, kertoo Chris Karppinen.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: