Skip to main content

Vanhustenhoidon suunnitelmat kertovat ylimielisyydestä

Perniöläisvaltuutetut ja kaupunginhallituksen jäsenet Elina Suonio-Peltosalo ja Hannu Ranta “selvittivät” kantaansa eteläisen Salon eli Särkisalon ja Perniön vanhushuoltoon, tarkemmin sanottuna Särkisalokodin myyntiin.

Pitkän virka- ja ja lyhyen kunnallispoliittisen urani aikana luulin jo kuulleeni ja lukeneeni kaikki kliseet ja kapulakieliset selvitykset, mutta näyttää siltä, että olin erehtynyt. Yhtään selvää lausetta ei tekstissä ollut.

Näitä strategioita, kehittämissuunnitelmia, tahtotiloja ja hankesuunnitelmia on tullut ja mennyt, harva on toteutunut ja vielä harvempi selvinnyt edes niiden laatijoille. Tällä kielellä virkamiehet ja nyt myös kunnallispoliitikot kertovat vain sen, että ovat kilometrien päässä kuntalaistensa ajatusmaailmasta.

Särkisalokoti halutaan lakkauttaa ja myydä yksityiselle palveluntuottajalle. Ostaja kaavailee sen tiloihin alkoholidementikkojen asuinpaikkaa. Alkoholidementikkojen hoitopaikkoja on Suomessa liian vähän ja hoitokoti on yrittäjälle markkinarako.
Salo saa rahat Särkisalokodista, yrittäjä tarjoaa hoitopalvelut, muutama työpaikka tulee, mutta yrittäjävetoisesti. Kunnat koko Suomen alueelta voivat ostaa tätä palvelua. Alta pois siirretään särkisalolaiset vanhukset ja lapset.
Heitä ei jätetä hoitamatta, ei toki, heidät heitetään sinne Salon alueella, missä yksikin hoitopaikka on vapaana. Siinä koko vanhushuollon palvelukeskuksen strategia, suunnittelu ja idea.

Käsittämätöntä on myös, että A-klinikkasäätiön aluejohtaja Hannu Ranta voi olla päättämässä asiasta, joka on suoraan hänen omaan työhönsä kytköksessä, hänhän on asiassa jäävi.
Strategioiden ja vanhuspalvelusuunnitelmien taakse ei voi piiilottaa sitä, että Särkisalokoti- suunnitelmissa on kyse taloudesta ja vallasta.

Salon kuralla olevaa taloutta maksamme me, entisen ökyrikkaan ja edelleen ylimielisen kantakaupungin reuna-alueet.
Valtaa  käyttää ylimitoitettu virkakoneisto sektori- toimiala- ja ties minä alajohtajineen, naiivien  valtuuttettujen suosiollisella avulla.

Kirsti Leikkonen
Perniö  

Jaa artikkeli: