Skip to main content

Vanhat matot saavat uuden elämän kirjaston lukutoukkina

Varsinaiset madot täytetään kuplamuovilla, esittelyä varten toukiksi sonnustautuivat eli mattoihin kääriytyivät Pauliina Vesslinin (oik.) poika Väinö ja Tarja Lapilan lapsenlapset Jamilia ja Iivari.Perniön kirjasto muuttaa muotoaan kesän aikana.  Asialla on Pimeän peitto-tapahtuman työryhmä. ja tarkoituksena on rakentaa Perniön kirjastoon 9-12-vuotiaille sopiva oma soppi, jossa voi viettää iltapäiviä turvallisesti yksin tai yhdessä.
–Mietimme niitä lapsia, jotka eivät enää ole iltapäiväkerhossa, mutta eivät vielä nuorisotilan käyttäjiä,  muistuttaa Tarja Lapila.

Varsinaisesti tila paljastetaan Pimeän peitto-tapahtumassa syyskuussa.
Tilan valmisteluun tarvitaan kaupunkilaisia hiukan mukaan jo nyt. Nukketeatteritaitelija Pauliina Vesslin valmistaa lasten paikkaan muun muassa ”lukutoukkia”,  pitkulaisia pussi-istuimia, ja niiden materiaalina käytetään vanhoja räsymattoja.    

Työryhmä haastaa nyt ihmiset lahjoittamaan tarpeettomia mattoja projektia varten. Mattojen pitää olla iloisenvärisiä, ehjiä ja puhtaita.Mattoja vastaanotetaan Perniön käsityökeskuksessa 25.-28. elokuuta. 

Jaa artikkeli: