Skip to main content

Vähän väkeä, selvä sanoma

Perniössä puhuttiin tiistaina alun kolmatta tuntia Salon kaupungin tulevaisuudennäkymistä.
Kuntalaiskuulemiset järjestetään osana kaupungin strategiatyötä ja nykyaikaa ilman muuta on, että asiasta kuullaan kaupunkilaisia mahdollisimman paljon; kaupunkilaisten hyväksi kaiken tehdyn työn on tarkoitus lopulta koitua.

Perniön tilaisuudessa viesti oli kirkas; keskeisistä lähipalveluista halutaan pitää kiinni. Perniön osalta ainakin lapsiperheitä toki on kohdeltu ja kohdellaan melkeinpä avokätisesti; uutta päiväkotia on seuraamassa uusi koulurakennus.

Terveyspalvelujen osalta tulevaisuus on vaikeammin ennustettavissa, jos terveysasemilla jatkossa toimintaa pyörittääkin maakunta. Kaupunginjohtaja Lauri Inna totesi, että kaupungin tehtävänä on toimia tällöin edunvalvojana. Selvää on, että Perniö jo väestöpohjansa perusteella on terveysasemansa ansainnut.

Keskeisen tekijän Perniön osalta nosti esiin Ismo Saari, joka muistutti että alueella on verraten hyvin työpaikkoja.
Ehkä asioiden hyvin oleminen teki sen, että ruuhkavuosi-ikäisiä ei juuri tiistain tilaisuuden yleisössä näkynyt – ja entistä vähälukuisemmaksi yleisön voi mainita, jos joukosta otetaan pois päättäjät.
Toisaalta; arki-ilta ja tilaisuus, jonka yhtenä otsikkona on ”Katsaus poliittisen päätöksentekoon ja strategiatyöhön” ei ole se, joka lapsiperheen vanhemmat tai vanhemman saa koululle kuulolle.

Yhtä kaikki viesti meni perille ja tuon strategiatyön osaksi nytkin.
Henki tiistaina oli joka tapauksessa positiivinen; talouden alho on pikku hiljaa ohitettu ja ilmassa on selvää tekemisen ja kehittämisen tuntua.

Jaa artikkeli: