Skip to main content

Vaalibussi syntyy kolmessa vartissa

Äänestyskoppi löytää nopeasti paikkansa. Sitä pystyttämässä ovat kirjastoautonkuljettaja Jukka Nortunen ja hallintoasiantuntija Satu Mamia.

Äänestyskoppi kopsahtaa rivakasti paikoilleen Salon kirjastoauton etuosaan. Syytä onkin, sillä kirjastoauton on muuntauduttava presidentinvaalien vaalibussiksi 45 minuutissa juuri ennen matkaan lähtöä.

– Meillä on Salossa vain yksi kirjastoauto käytössä, joten haluamme, että se voi ennen äänestystä ajaa omat reittinsä mahdollisimman keskeytyksettömästi, kaupungin vaalitiimiin kuuluva hallintoasiantuntija Satu Mamia perustelee nopeaa aikataulua.

Eniten aikaa vaalibussin käytännönvalmistelussa menee tietokoneiden ja tietokoneyhteyksien asentamiseen. Onneksi kaupungilla on siihen omat tietohallinnon asiantuntijat.

– Kirjastoautoon viedään kaksi läppäriä, tulostimet ja viivakoodinlukijat henkilökortteja varten. Tietokoneella saamme yhteyden äänioikeustietojärjestelmään. Paljon kantamista on myös äänestyslipukkeissa, kuorissa, leimoissa ja muissa äänestystarvikkeissa sekä äänestyskopissa, Mamia kertoo.

Lue lisää torstaina 11. tammikuuta ilmestyvästä Perniönseudun Lehdestä.

Jaa artikkeli: