Skip to main content

Ukraina puhuttaa ja huolettaa eteläisessä Salossa

Suomalaisten ajatukset ovat tänään Ukrainassa.

Ukrainan tilanne herättää eteläisessä Salossa keskustelua ja huolta kaduilla ja kahvikuppien äärellä.

Suomi heräsi torstaina uutisiin, joiden mukaan Venäjä on käynnistänyt hyökkäyksen Ukrainaan.

Perniössä ja Särkisalossa pelko kuuluu ihmisten puheissa,  mutta kukaan ei tunnu haluavan kommentoida asiaa omalla nimellään tai kasvoillaan. Sanottavaa oli kuitenkin paljon.
Ihmisten päällimmäinen tunne oli epäusko.
–Miten tämä voi olla mahdollista, toivon todella, ettei sota leviä koko Euroopan alueelle, pohti ohikulkija Perniön keskustassa.

Monet paikalliset olivat jo pitkään seuranneet kiristynyttä tilannetta Ukrainan ja Venäjän välillä, mutta eivät uskoneet sodan syttyvän. Putinin puheita pidettiin uhitteluna, kunnes torstai aamu paljasti puheet todeksi.

Ihmisillä oli suuri huoli Ukrainan kansalaisista ja kaikki toivoivat, että siviilit pääsevät ajoissa pakoon konfliktialueelta. Jotkut olivat huolissaan siitä, että Venäjälle asetetut pakotteet ärsyttävät Putinia entisestään ja näin sodan uhka leviää myös Suomeen. Toisaalta jotkut olivat vakuuttuneita, että Suomeen ei syty sotaa ja täällä ollaan turvassa.

Asiantuntijoiden ja poliitikkojen puheet herättivät ahdistusta ja pelkoa.
–Kun radiossa sanotaan, että Suomi on varautunut kaikkiin skenaarioihin ja puolustusvoimien valmiustaso on kunnossa, se herättää kysymyksiä. Jos ei kerrota mitä mahdollisia skenaarioita on, jää helposti pohtimaan, onko sodan uhka Suomessa kuitenkin todellinen, pohditaan paikallisella huoltoasemalla.

Vanhempi herra Särkisalossa kertoi historian toistavan pelottavasti itseään ja pohti, missä mahdetaan nähdä seuraavat Mainilan laukaukset.

 

 

 

Jaa artikkeli: