Skip to main content

Työllisyys on ykkösasia

Salolaiset kansanedustajaehdokkaat puhuivat mielenterveyshuollon asioista paneelissa tiistaina; pöydän takana vas. Marja Ruokonen (vas), Juhani Nummentalo (kok), hänen vieressään Saku Nikkanen (sd), Sanna Leivonen (ps) ja Ulla Huittinen (kesk), joka sai kysymyslapun juontaja Mia Blomqvistilta.Työllisyystilanteen parantaminen on seuraavan eduskunnan ykköstehtävä, ainakin jos perniöläiseltä torikansalta kysytään.  
–  Työpaikat ovat tärkein, oman maan ihmisille. Miten voidaan sanoa, että on työntekijäpula, kun Salossakin on työttömiä vaikka miten, mietti demarien Katja Taimelan keitolle viime perjantaina jonottanut Raimo Jokinen.
Samaa mieltä oli Martti Peijonen, joka oli lukenut huolestuneena uutisia Sandvikin yt-neuvotteluista.

Kolmas samaa tuuminut oli Suomusjärveltä Perniöön saapunut Eija.
– On selvää, että ilman veronmaksajia Suomi kaatuu.

Keittoannoksesta jo selvinnyt mies piti tärkeänä ennen muuta nuorten työllistämistä ja sen helpottamista. Hän ei halunnut nimeään lehteen.

Entä keiden asia pitäisi ottaa työn alle?
– Seuraavalla vaalikaudella ei ainakaan vanhustenhoidosta ole varaa nipistää yhtään, tuumi Jokinen.
– Nuoret on myös muistettava, sen olen nähnyt kun olen paljon nuorten kanssa tehnyt työtä, jatkoi Martti Peijonen.

Äänestyspäätöksen tueksi kaivattiin torilla vielä paljon lisää tietoa;  vaalitentit, -koneet ja kasvokkaiset tapaamiset tuovat sitä kaikki.
– En tiedä vielä sitäkään, menenkö ennakkoon vai varsinaisena vaalipäivänä äänestämään. Se selviää, kun ehdokas on löytynyt, mietti puolestaan Ilkka Lehtonen.
Hän toivoi, että myös viranomaisten resurssit kasvaisivat.
– Poliisi saisi näkyä viikonloppuisin Perniössä.

Jaa artikkeli: