Skip to main content

Tuulipuistojen sopivuus Kemiönsaarelle epäilyttää

Tulivoimala näkyy maisemassa kauas, eikä jää tielläkään huomaamatta.Kemiönsaarella ei huudeta pelkkää hiphurraata suunnitelmille rakentaa saarelle useita tuulivoimaloita.
Tuulipuistohankkeiden nykytilaa esiteltiin kuntalaisille tiistaina.
Kunta on alkuvaiheessa vain työrukkanen, muistutti kunnanjohtaja Tom Simola.
– Kunta ei rakenna mitään, mutta meillä on velvollisuus kaavoittaa.
Kaavoituspäätös on tehty nyt viidestä alueesta.  Useampia ei tehdä, ennen kuin valtuusto on joulukuussa tehnyt periaatepäätöksen siitä, miten tuulivoimaan suhtaudutaan.
– Voidaan päättää, että saari täytetään tuulimyllyillä, että ei rakenneta myllyn myllyä tai sitten jotain siltä väliltä.
Tekninen johtaja Lars Nummelin muistuttaa, että kaavoituspäätöksestä itse kaavaan saati voimaloiden rakentamiseen on pitkä matka.
Tuulivoimakaavaa tehdään myös maakunnan tasolla.  Maakunnallinen kaava hyväksytään ehkä vuonna 2013, ennakoi suunnittelija Aleksis Klap Varsinais-Suomen liitosta.
– Sitä ennen pitää toimia kuntakaavoituksella.
Kaava osoittaa vain voimaloille sopivat alueet, ei puutu yksittäisten voimaloiden sijoitukseen.  Maakuntakaavan valmistumisen jälkeenkin rakentaminen vaatii aina kuntakaavan oheisselvityksineen.   Koko saaren kattavaa yleiskaavaa ei kuitenkaan olla tekemässä.

lisää tuulivoima-asiaa tämän viikon lehdessä.

Jaa artikkeli: