Skip to main content

Perniössä pähkäillään jälleen sisäilmaongelmia. 

Kirkonkylän koulun osa ja terveysasema ovat jo väistötiloissa, vanhaa lukiorakennusta ei voitu käyttää enää edes koripalloturnauksen pelipaikkana. Nyt listalle lisätään vasta hiljakkoin pintaremontissa dementiayksiköksi muutettu Vuorela.

Mainituista rakennuksista kolme on viisikymmenlukulaisia, entinen lukio 1960-luvulta.

Vuorelan suhteen ajatus oli hyvä; pitää vuodeosastolta vapautuva rakennus yhä käytössä ja hoivapaikat lähellä. Nyt rakennus tyhjenee ja asukkaat siirretään toisaalle – ei toki kauemmaksi kuin Saloon.

Päätös siitä, mitä rakennuksella jatkossa tehdään, on vaikea; korjatako kalliisti jo vanhat ja vanhentuneetkin tilat vai rakentaako uutta– ja jos, niin minne. Edelleen asiaa ohjaa myös mahdollinen sote-uudistus: miten paljon kaupunki satsaa rakennukseen, jossa operoi joku muu. Uuden tilan tarve Perniössä on melkoinen, kun jo kolme yksikköä toimii väistötiloissa.

Nyt tapahtumien kulkua sopii hieman äimistellä: tutkittiinko vanhan vuodeosastorakennuksen kunto riittävän hyvin ennen kuin tehtiin päätös sen kunnostamisesta uuteen käyttöön. Tiedossa oli jo vanhastaan, että saman rakennuskokonaisuuden hammashoitolasiivessä on sisäilmaongelmia, samoin terveyskeskuksen puolella.

Inhimillisesti katsoen kyseessä on tietysti osaston asukkaiden ja heidän läheistensä asia; pikaista muuttoa paikasta toiseen tuskin kukaan toivoi. Kyseessä on myös taloudellinen asia; jos tiloja ei enää kannata korjata, paloi edelliseen remonttiin turhaa rahaa.

Väistötilojen hankinta ei toki sekään ole ilmaista – eikä vuokratiloissa toimiminen ole pysyvä ratkaisu.

Jaa artikkeli: