Skip to main content

Tuohitussa taituroitiin pajutöitä

– Hei, miten ihana siitä tuli, katsokaa muutkin!    Sanna Sallinen ja Seija Kaunisto myönsivät pajuntaivuttelun vaativan vähän raakaa voimaakin.
Tuohikodossa annettiin lauantaina tunnustusta kaikkien tekemisille, reilusti ja aiheesta.  
Ihanaksi tuomaroitu juttu oli Milja Eklundin koivunvarvuista taituroima pesä.
– Taitaa tulla harakanpesä vaan, hän hymyili.
Toisin kävi, pesään löytyi koristeeksi kassin kätköistä muutama keltainen muna  ja sitä myötä muuttuivat veikkailut pesän asukistakin.
– Eivätkö nämä ole viiriäisenmunia, Eklund myhäili.
– Ja nyt sitten tehdään kranssi äidin oveen.
Tuohikodossa oli koko lauantaipäivän ajan tekemisen meininkiä.  Tuohitun kyläyhdistyksen paju- ja risukurssi veti käytännössä talon täyteen innokkaita askartelijoita.    

Pajutöiden teko on lähiaskartelua parhaimmillaan, raaka-aine löytyy parhaimmillaan oman pihan perältä.  Lisäksi tarvitaan tietysti idea siitä, mitä lähdetään tekemään. Idean voi tietysti lainata vaikka alan kirjoista, joita oli lauantaina auki pöydillä siellä täällä.  

– Pajusilmä kehittyy ajan kanssa, vakuutti Seija Kaunisto.
Hän  oli houkutellut seurakseen kurssille miniänsä Sanna Sallisen, joka oli myös saanut käydä ennen kurssia pajukoissa materiaalia hakemassa toisen ja kolmannenkin kerran.
– Vasta silloin löytyi hyväksyttyä laatua, hän nauroi.
Pajusta saattoi Sallisen käsissä syntyä vaikka pesä pihaa koristavalle, savesta tehdylle lohikäärmeelle.

Käsien tehdessä omaa työtään oli aikaa miettiä myös sitä, mitä Tuohittuun kuuluu.
Kyläyhdistys on hyvässä vedossa ja suunnitteilla on monenmoista.   Yhdistys on hakenut muun muassa Leader-rahaa Tuohikodon varustuksen kohentamiseen:  ostoslistalla ovat niin videotykki, uusi hella kuin paremmat av- laitteetkin.   Kaupungin avustusta on anottu wlan-laitteiston ostamiseksi. Tarkoituksena on saada talosta entistä parempi tila esimerkiksi kurssien pitämiseen.  Mietinnässä on tulevaisuudessa muun muassa  kurssi, jolla opetetaan ikäihmisille nettiasiointia kuten verkkopankin käyttöä.  
Myöhemmin tässä kuussa tulee helmikorukurssi ja lisäksi on pohdittu esimerkiksi vaali-iltaa syksyn kuntavaalien alle.

 

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: