Skip to main content

Tuohikodosta tulee perhetreffien olohuone

Mea Suveri, Miro Wessman, Sofia Tiensuu, Minja Suveri, Caroline Kestilä ja Anu Wessman toivovat, että uusi leikkipaikka houkuttelee paikalle uusia leikkijöitä.

Tuohitun kyläyhdistys järjestää paljon erilaista ohjelmaa kylillä, mutta aktiivisia tekijöitä löytyy myös yhdistyksen ulkopuolelta.

Tuohittuun muuttaneet Anu Wessman ja Caroline Kestilä ovat molemmat asuneet kylillä melkein yhtä kauan, toinen viisi ja toinen kuusi vuotta.

Alun perin kaksikko tutustui toisiinsa Muurlan päiväkodin vanhempainyhdistyksen kautta, mutta nykyään he tekevät yhteistyötä lisätäkseen Tuohitussa asuvien perheiden yhteisöllisyyttä.

Ystävykset järjestävät Tuohikodossa kerran kuukaudessa perhetreffejä. Ensimmäinen tapaaminen järjestettiin maaliskuussa, seuraava kokoontumiskerta on toukokuun aikana. Viikonloppuna järjestetty tapaaminen keräsi paikalle paljon väkeä.

Toiveena on, että paikalle saapuisivat lasten ja vanhempien lisäksi myös kummit ja isovanhemmat.

–Ensimmäinen idea tällaisten tapaamisten järjestämiseen tuli Carolinelta, mutta minä olin heti innoissani mukana, Wessman kertoo.

–Perhetreffien tarkoitus on viettää aikaa yhdessä ja tutustua muihin alueen ihmisiin. Toki pyrimme usein järjestämään jotain ohjelmaa kokoontumiseen, mutta tärkeintä on rento yhdessäolo ja jutustelu kahvittelun merkeissä, Kestilä lisää.

Salossa ja Perniössä järjestetään paljon erilaista ohjelmaa lapsille ja lapsiperheille. Vaikka tekemistä riittää lähialueilla, kaksikko haluaa tuoda palvelut ihmisten lähelle.

–Toiveena on, että alueella asuvat ihmiset tutustuisivat toisiinsa ja voisivat sopia vapaa-ajalla treffejä esimerkiksi lenkkipolulle tai uuteen leikkipuistoon, Wessman kertoo.

 

Seuraavat leikkitreffit järjestetään perjantaina 26.5. klo 18-19.30.

Jaa artikkeli: