Skip to main content

Treenikaveri auttaa jaksamaan kuntosalilla

Kaverukset Miiro Karjalainen (vas.) ja Pyry Sarparanta arvelevat, että kuntosalilla käymisestä on tullut entistä suositumpaa nuorten keskuudessa sosiaalisessa mediassa näkyvien positiivisten salivideoiden myötä.

Vuoden alussa kuntosaliharrastus voi saada uutta kipinää.

– Moni aktivoituu salilla käymiseen tammikuussa. Onhan se hieman outo ajatus, että juuri vuoden vaihteessa ihmiset alkavat panostaa terveyteen ja hyvinvointiin. Liikkumisen ja lihasvoiman harjoittelu pitäisi olla päivittäistä, kertoo fysioterapeutti ja Perniön TopSalin yrittäjä Henri Lehtonen.

Tottuneille kuntosaliharrastajille ja ammattilaisille treenaus on mukana arjessa pitkin vuotta. Lehtosen mukaan etenkin ryhmäliikunta on nykyään suosittua sen sosiaalisuuden ja ohjausmahdollisuuden vuoksi.

Perniön liikuntahallin kuntosalilla treenaavat Pyry Sarparanta ja Miiro Karjalainen kannustavat aloittamaan kuntoiluharrastuksen yhdessä kaverin kanssa. Silloin molemmat voivat tsempata toisiaan ja liikkuminen on kaksin verroin mukavampaa.

Lue torstaina 18.1. ilmestyneestä Perniönseudun Lehdestä lisää kuntoilusta ja siitä, miten saliharrastuksen saa kestämään alkuinnostusta pidempään.

Jaa artikkeli: