Skip to main content

Mielenkiintoinen käänne tämäkin: Kemiönsaaren laidalle muutama vuosi sitten perustettu rantahotelli Strandvik lopettaa toimintansa ja rakennuksessa aloittaa toimintansa ehkä jo tänä vuonna kehitysvammaisten hoivakoti.  Asian takana oleva erityishuoltopiirin kuntayhtymä tiedotti asiasta tiistaina.

Harva olisi arvannut muutamia vuosia sitten, mitä tuleman pitää, kun alueen kehittämissuunnitelmia esiteltiin. Tuolloin painopiste oli matkailulla ja asuinrakentamisella.  

Nyt tehdyn ratkaisun ei tarvitse olla sen huonompi eikä karkottaa alueelle rakentamaan mieliviä. Rakennuksen käyttäjänä kehitysvammaisten asuntola on varmasti rauhallisimmasta päästä.  
Tarkoituksena on, että paikasta tulisi myös piirin työntekijöiden virkistyskohde, johon se onkin varmasti omiaan.

Joku saattaa kysyä, miksi julkinen toimija ostaa asuntolakäyttöön kiistatta hienolla merenrantatontilla seisovan rakennuksen, joka ei ehkä vastaa mielikuvaa perinteisestä asuntolasta.  Vastakysymyksenä voidaan esittää: miksi ei.  Takana on, ja täytyy olla, sen ajan, jolloin vanhusten ja kehitysvammaisten asuinpaikat rakennettiin vähän syrjemmälle.  

Dalbyn alue on muuttunut kovasti viime vuosikymmenien aikana.  Uusia asuinrakennuksia on noussut jonkin verran, mutta työpaikat ovat kadonneet.  Aikanaan paikalla, jossa hotellirakennus nyt seisoo, toimi sementtivalimo. Lisäksi oli maalaiskylään kuuluvia työpaikkoja kuten kaupat ja koulut.  Joku ehkä tekee töitä kotonaan, mutta ulospäin se ei aina näy.  

Asuntola tuo tullessaan heti toistakymmentä työpaikkaa ja toivottavasti omanlaistaan, pysyvää toimeliaisuutta.

Jaa artikkeli: