Skip to main content

Terveystarkastaja ei suosittele pidempiaikaista majoittumista Klippulan päärakennuksessa tai leiriohjaajien talossa

Vuodet näkyvät Klippulan rakennuksissa.

Särkisalossa sijaitsevan Klippulan leirikeskuksen tulevaisuudesta on taitettu Salossa peistä vuosia.

Alueen rakennusten käyttökunnosta tehdään selkoa tänä keväänä.
Salon tilapalveluiden kiinteistöhuoltoesimies Juha Engblom kertoo, että palotarkastaja, terveystarkastaja ja rakennustarkastaja ovat jo käyneet tutkimassa Klippulan rakennusten kuntoa.
Tarkastusten avulla kartoitetaan paikan soveltuvuutta esimerkiksi leiritoimintaan.

Terveystarkastaja Sami Saari vieraili Klippulassa edellisviikolla. Hän kertoo, että päärakennus ja leiriohjaajien rakennus ovat molemmat päässeet huonoon kuntoon. Rakennuksissa näkyy muun muassa hiirien aiheuttamia vahinkoja. Suurempi murhe on kuitenkin kosteusvauriot.
–Pidempiaikainen majoitus näissä kahdessa rakennuksessa ei ole millään tavalla suositeltavaa. Molemmissa kiinteistöissä on kosteusvaurioita. Ikkunat ovat alkuperäiset ja niiden kautta on päässyt kosteutta sisätiloihin, Saari kertoo.

Leiriohjaajien rakennuksen piipun juuressa ollut pahempi vuoto jätti jälkeensä kosteusvaurioita, eikä kaikkia näitä vuodosta syntyneitä vaurioita ole korjattu.
Saari toteaa, että jos päärakennuksessa tai leiriohjaajien rakennuksessa haluaisi majoittua pidemmän aikaa, kiinteistöjä tarvitsisi korjata.
–Ainakaan lasten pidempiaikaisena majoituspaikkana näitä kahta rakennusta ei voi käyttää, Saari toteaa.

Klippulan majoitusparakit ovat paremmassa kunnossa, niitä terveystarkastaja voisi ajatella myös pidempiaikaiseen majoittumiseen. Terveystarkastuksen jälkeen Saari toteaa, että Klippula vaatii työtä ja rahaa, että paikasta saadaan sisäilman puolesta turvallinen paikka lapsille.

Kaupunki tiedottaa sivuillaan, että Klippulan toimintaohjeet, taksat ja muut asiat ovat huhtikuussa vapaa-ajan lautakunnan päätettävänä.
Varaustoiminnan aloittamisesta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla huhtikuussa.

Jaa artikkeli: