Skip to main content

Teräsmies Järvenpää voitti miesten molemmat matkat

Hiihtäjäpari Lauri Vuorinen ja Johanna Matintalo katkaisi lomansa maastojuoksujen takia.

Jarkko Järvenpään kunto on rautaa. Tampereen Pyrinnön mies voitti maastojuoksun SM-kisoissa Perniössä miesten yleisen sarjan molemmat matkat. Järvenpää nappasi ensin voiton puolenpäivän aikaan startanneella 12 kilometrin matkalla ja juoksi tuplamestaruuteen vajaa viisi tuntia myöhemmin kisat päättäneessä neljän kilometrin kisassa.

– Oli hienoa päästellä täydellä keuhkolla, iloitsi Järvenpää jälkimmäisen voittonsa jälkeen.

Lyhyemmän matkan veto yllätti hänet itsensäkin.

Naisten yleisessä sarjassa saatiin odotettu voittaja, kun estejuoksijana paremmin tunnettu Vasa IS:n Camilla Richardsson otti ylivoimaisen voiton.

– Pyrin ottamaan alun rauhallisesti, mutta sitten kuitenkin kiristämään, koska Kristiina Mäellä on parempi loppukiri, Richardsson analysoi juoksuaan.

 

Perniöläisittäin mielenkiintoa herättivät aivan kisakeskuksen kupeessa lapsuutensa viettänyt Lauri Vuorinen ja hänen avopuolisonsa Johanna Matintalo. Olympiahiihtäjistä juoksutaustan omaava Matintalo sijoittui kärjen tuntumaan 22-vuotiaiden naisten sarjassa, mutta Vuorinen jäi kauemmas kärjestä.

– Ruuminrakenteeni ei oikein sovellu kestävyysjuoksuun, ja hiihtäjän lomakausikin on vielä menossa. Halusin kuitenkin osallistua, koska kisat ovat Perniössä. Taisin käydä täällä viimeksi jouluna, pohti Vuorinen.

Aurinkoinen sää suosi Perniön SM-maastojuoksuja. Yleisöä saapui paikalle runsaasti, ja järjestelytkin sujuivat mutkattomasti.

– Kiitettävää palautetta on tullut, sanoi kilpailujen johtaja Simo Järvelä myöhään iltapäivällä.

– Puolitoista vuotta on järjestelty 10-15 hengen ydinporukalla, ja talkoolaisia saatiin mukaan parisataa. Kova ponnistus, mutta hieno tapahtuma, hän tähdensi.

Jaa artikkeli: