Skip to main content

Tenholanpäivä kutsuu lauantaina

Tenholanpäivä täyttää lauantaina kylän raitit. Emma Frimanin kädessä päivän ohjelma.Ensi lauantain Tenholanpäivä tuo monenlaista vauhdikasta ohjelmaa taajaman keskustaan ja hieman sen ulkopuolellekin. Eikä tapahtumapaikasta toiseen liikkumiseen tarvita edes omaa autoa.
– Meijerille pääsee keskustasta traktorikuljetuksella ja Gennarbyn moponäyttelyyn taksikuljetuksella. Molemmat ovat maksuttomia, kertoo Per-Olof Friman.
Tenholanpäivän ohjelma näyttää vain paisuvan vuosi vuodelta. Tämän vuoden iltaohjelma vetonaulaksi on saatu vielä aivan viime hetkillä X-Factor –voittaja Tika Sevón Liljegren. Sevón Liljegren asuu Karjaalla, joten kovin kaukaa ei tarvinnut pääesiintyjää hakea.
– Viime vuonna ei tämän tyyppistä iltaohjelmaa ollutkaan, sillä Toto esiintyi Tammisaaressa samana päivänä. Se olisi vienyt yleisöä liikaa, kertoo Tenholanpäivän koordinaattori Maria Sundstrand.
– Tänä vuonnakin oli viittä vaille, että olisi käynyt samoin. Tammisaareen tuli Deep Purple, mutta onneksi jo edeltävänä viikonloppuna, hän jatkaa.
Sundstrandin mielestä Tenholanpäivän ohjelma on paisunut ja supistunut aina järjestävien tahojen innokkuudesta riippuen. Nyt on meneillään erittäin aktiivinen vaihe. Järjestäviä tahoja on kymmenkunta, ja ohjelmaa tulee vielä monilta muiltakin.
Merkittävä ohjelmantuottaja on Frimans Diversehandel, jonka tuotantoa ovat Tenholan vanhan meijerin pihalla järjestettävät tapahtumat: Päivällä kaksi moottoripyörillä ja mopoilla pidettävää stunttiesitystä ja moottoripyöränäyttely ja illalla X-Factor –voittajan lisäksi myöhemmin illalla André Linman trio. Linman on paremmin tunnettu Sturm und Drang –yhtyeestä. – Vähän tuli ylimääräisiä kustannuksia, kun piti meijerin pihaa päällystää stunttinäytöstä varten, mainitsee Frimans Diversehandelin yrittäjä Per-Olof Friman.
Meijerin pihalle osoitteessa Pitäjäntie 2 laitetaan pystyyn myös olutteltta.
Toinen merkittävä tapahtumapaikka on Höjdenin koulu kirkkoa vastapäätä. Siellä uutuutena on jousiammuntakilpailu. Muita aktiviteetteja ovat esimerkiksi saappaanheittokisa, keppihevosrata, pomppulinna ja rodeohärkäkilpailu.
– Aitoa härkää ei kyllä ole, se on joku kone, naurahtavat järjestäjät.
Rodeo sopii ohjelmaan hyvin, sillä tapahtumaa on suunniteltu Villi Länsi –teemalla.
– Olisi kiva, jos tulijat pukeutuisivat itsekin villin lännen tyyliin, toivoo Maria Sundstrand.
Backfickan ravintolassa voi nauttia teemaan sopivaa Cowboypataa ja Louisianan kanaa. Puolenpäivän aikaan kylän läpi kulkee myös hevosparaati.
Ohjelmaa on myös museopihalla: keskellä päivää Tenholan Marttojen villa-aiheinen näyttely sekä käsityöpaja ja myöhemmin illansuussa Tenholan kylätoimikunnan yhteislaulutilaisuus. Laulattajina ovat televisiosta tuttu Thomas Lundin ja Richard Mitts.
Taajaman sydämessä torilla on lauantain aikana tuttuun tapaan torimyyntiä ja ohjelmaa. Ensimmäisenä Tenholanpäivään heräilee tori aamuyhdeksältä, ja päivä päättyy vasta yhden aikaan yöllä meijerin iltajuhlien myötä.

Jaa artikkeli: