Skip to main content

Tenholan yläluokkia uhkaa siirto Tammisaareen

Tenholan koulupalveluihin uhkaa tulla leikkauksia.
Raaseporissa väläytetään kaikkiaan yhden tai useamman koulun sulkemista tai muita ratkaisuja osana talouden tasapainottamissuunnitelmaa.
Konsultti Marcus Henricson on tehnyt alustavan raportin, jonka mukaan opetuksen kulut saadaan halutulle tasolle yksi tai useampia kouluja sulkemalla.

Eräs esitys koskee Tenholassa toimivaa ruotsinkielistä Höjdens skolania, jossa parhaillaan ovat vuosiluokat 1-9. Konsultin raportti esittää koulun muuttamista alakouluksi ja luokkien 7-9 siirtämistä Tammisaaressa sijaitsevan Ekenäs högstadieskolaniin.
Hödjenin koulusta vapautuville tiloille olisi käyttöä, sillä raportti esittää Bromarvissa toimivan Bromarv skolanin lakkauttamista kokonaan.
Bromarv skolanissa on vuosiluokat 1-6 ja oppilaita noin 20. Hödjens skolanin oppilasmäärä on tänä vuonna 211.

Henricson toteaa, että koulurakenne on ennemminkin historiallinen perintö kuin strategisen suunnittelun tulosta. Raaseporissa on parhaillaan 12 ruotsinkielistä ja seitsemän suomenkielistä koulua. 
Esityksenä on, että tulevaisuudessa keskeinen ruotsinkiellinen koulurakenne koostuisi viidestä ruotsinkielisestä ja kolmesta suomenkielisestä koulusta.

Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, vaan konsultin raportti on vasta pohja asian jatkokäsittelylle.
Koulurakennetta käsittelee sivistyslautakunta jo ensi viikolla ja seuraavan kerran huhtikuussa. Asiasta avataan myös kaupungin sivuille palauteluukku ja kouluverkosta keskustellaan myös yleisötilaisuudessa maaliskuun puolivälissä.
Lopullisesti kouluverkosta päättää valtuusto.

Jaa artikkeli: