Skip to main content

Tenholan uuteen kirjastoon olisi tultu lainaamaan jo ennen avajaisia

Tenholan kirjasto sai uudet tilat ja uutta materiaaliakin. Heidi Enberg hyllytti kirjoja viime viikolla. Tenholan kirjasto on saanut uudet tilat ja lisää aukioloaikaa. Uusien tilojen lisäksi kirjasto sai lainausautomaatin, jonka avulla päiväkotilaiset ja koululaiset voivat käyttää kirjaston palveluita muulloinkin kuin aukioloaikoina.
– Itsepalveluaikaa, toteaa Raaseporin kirjastotoimenhoitaja Heidi Enberg.

Kunnan budjetti kirjaston hankinnoille on 4000 euroa, mutta Enberg kertoo iloiten Tenholan Säästöpankin lahjoittaneen saman summan.
– Budjetti on siis tuplat. Haluamme uudistaa varsinkin lapsille kohdennettua valikoimaa, ja hankkia esimerkiksi äänikirjoja ja levyjä, Enberg luettelee.

Laajempi hyllytila ja muunneltavat ja helposti siirreltävät uudet hyllyt keräävät kuitenkin kiitoksia, kuten tekee myös uusi sijainti.
– Tämä on nyt lähempänä kylää, näkyvämmällä paikalla. Vaikka kirjasto ei siirtynytkään kuin sata metriä, on tämä jo iso muutos, Enberg huomauttaa.
Viime torstaina hyllyjen täyttäminen oli vielä kesken, mutta uteliaita tenholalaisia kävi jo kyselemässä, milloin kirjoja pääsee lainaamaan.

Hän muistuttaa lukemisen tärkeydestä ja siitä, miten siihen pitää kannustaa pienestä pitäen. Kirjaston sijainti päiväkodin kyljessä tukeekin tätä hänestä erinomaisesti.

Syyskuussa on luvassa avoimien ovien päivät, joihin on suunnitteilla pientä ohjelmaa.
– Siihen mennessä olemme tänne jo täysin asettuneet, Enberg hymyilee.

Jaa artikkeli: