Skip to main content

TeijoTube on uudenlaisen hirsitalon rakennuspalikka

Sisustuslaatikko toimii mallikappaleena; kyljelleen kaadettuna laatikossakin ovat Lasse Ojanen nostaa pöydälle huonekaluliikkeestä ostettuja puisia säilytyslaatikoita. Laatikoiden seinät näyttävät siltä, kuin ne olisi koottu päällekkäin asetetuista rimoista ja salvottu nurkista yhteen. Ojanen nostaa laatikon päädylleen:
–Nyt se on kuin TeijoTube, kun hirret ovat pystyssä, hän havainnoillistaa.

Ojanen tunnetaan Teijo-Talojen perustajana. Hän myi valmistaloja rakentavan yrityksensä viime kesänä.
Ojasen hallintaan jäi markkinointiyritykseksi perustettu TeijoCon, jonka puitteissa hän on nyt kehitellyt uutta tuotantoa.

Uutuustuote on nimeltään TeijoTube; pystyhirsistä koottu elementti, joista voidaan päällekkäin tai peräkkäin asettelemalla koota isompiakin rakennuksia.
–En malttanut olla miettimättä edelleen rakentamista, Ojanen naurahtaa.

TeijoTube tekee ensiesiintymisensä Salon messuilla viikonloppuna. Esille tulee sauna, jonka runkona on yksi moduuli. Yhtä hyvin moduuli voisi palvella esimerkiksi vierasmajana, työhuoneena tai ateljeena.
Tarvittaessa monikerrosrakenne syntyy nostamalla elementtejä päällekkäin ja lattiapinta-alaa voi kasvattaa vierekkäisillä elementeillä.
–Pystyhirren valtti on, että se ei juuri painu, Ojanen tähdentää.

Pystyhirsiin perustuva rakennustapa ei ole uusi, mutta menetelmä, jossa hirsistä kootaan seinäelementit ja niistä moduulit, on mallisuojattu.
Toteutuksessa on mukana alihankintaa; moduulit rakentaa perniöläinen Rakennus-Vainio Kruusilassa Vehasen sahan tiloissa.

Ojanen toteaa, että myymisen rinnalle kaavaillaan myös mallia, jossa elementtejä voisi liisata.

 

Jaa artikkeli: