Skip to main content

Teijon telakalle johtavaa väylää halutaan syventää

Isommat alukset tietävät investointitarpeita myös telakalle.Oy Western Shipyard ltd tutkii mahdollisuuksia syventää Teijon telakalta kohti Särkisaloa lähtevää väylää.
Meriväylien hoidosta vastaava Liikennevirasto on luodannut väylää, jotta sen syvyydestä saadaan nykyistä tarkempi tieto.
Tavoitteena on saada merikortteihin väylän syvyydeksi 5,5 metriä. Vasta, kun syvyystieto muutetaan karttoihin, telakalle huoltoon tai korjaukseen voivat tulla myös puolustusvoimien ja rajavartioston suuremman pään alukset.
Tämä tarkoittaisi myös sitä, että telakalla tehtäisiin mittava investointi telakka-altaaseen.
– Altaan portti pitäisi siinä vaiheessa uusia sekin 5,5 metrin syvyyteen. Kyllä se muutamien satojen tuhansien investointi on, toimitusjohtaja Pekka Niinistö sanoo.
Tämän hetken tieto on, että väylän muuttaminen 5,5 metrin syvyiseksi ei vaadi mittavia ruoppaustoimenpiteitä eikä näin ollen läjityksiäkään.
– Parhaillaan käsityksemme on, että täsmäharaus parissa paikassa riittää, Niinistö kuvaa.
Työt suorittaisi Liikennevirasto vuosibudjettinsa puitteissa.
Telakan alueella tehtävät rakennustyöt menisivät ennen aloittamistaan kaupungin rakennuslupakäsittelyyn.

Telakan peruskuorma tulee jatkossa merivoimilta

Teijon telakalla on lähivuodet työtä.
Telakkatoiminnasta vastaava Oy Western Shipyard solmi viime viikolla Millog Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen, mikä tarkoittaa sitä, että Teijon telakan perustyöllisyyys tulee toistaiseksi merivoimien kaluston huollosta ja korjauksista.
Tuoreen sopimuksen työllistävä vaikutus on 10-20 miestyövuotta vuodessa. Merivoimien aluksia käytetään telakalla säännöllisesti.
– Täytyy toki muistaa, että vuodet eivät ole tässä veljeksiä keskenään. Joskus on pelkkää ylläpitoa, joskus tulee rikkoutumisia, jotka sitten työllistävät enemmän, toteaa toimitusjohtaja Pekka Niinistö.
Merivoimien kalusto suurinta, monitoimialus Louhea lukuunottamatta mahtuu telakka-altaaseen jo nyt.
Harmaat alukset ovat eteläisen Salon vesillä tuttu näky jo ennestään; Rauma-luokan alukset olivat Teijolla hiljakkoin peruskunnostuksessa.
– Meillä on puolustusvoimien kanssa pitkä, hyvä, yhteistyö, kiittelee Niinistö.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: