Skip to main content

Teijon rannassa juhlitaan jussina kylän lasten hyväksi

Teijolla otetaan juhannusta vastaan entistäkin ehommalla ranta-alueella.  Eräs arkinen, mutta aivan välttämätön palvelu ovat vessat.  Teijolla tämä puoli hoituu jatkossa kolmen tuliterän puuceen avulla. Pia Kaartinen ja Mari Holopainen esittelevät.Teijon tämän vuoden juhannnusjuhlien valmistelua on leimannut kaksi varmaa asiaa ja yksi epävarma.  Epävarma oli kokko; komeaksi koottu, mutta vielä alkuviikolla oli auki, tuleeko lupa sen sytyttämiseen.  Torstaina pelastuslaitos purki avotulentekokiellon. 

Varmoja asioita Teijolla on kaksi: se, että ranta-alue on entistäkin ehompi, samoin se, että juhlilla kerätään varoja kylän vinkkelistä tärkeään palveluun, koulun iltapäivätoimintaan. Ensi syksystä lähtien Teijon alueen kyläyhdistys vastaa iltapäivätoiminnasta.
–Juhla on sananmukaisesti hyväntekeväisyyttä, tiivistää kyläyhdistyksen Mari Holopainen.

Ranta-aluetta on kunnostettu osana kyläyhdistyksen hanketta; entisen heinikon paikalla on sievä polku, laituri on rakenteilla ja se, minkä moni hoiti ennen heinikossa, hoituu nyt kolmessa uutuuttaan hohtavassa puuceessä.
Teijon venekerhon makasiini on jälleen juhlakäytössä:
–Sinne tulee soittolava ja tanssilattia. Keskiviikkona aloitetaan siivoustalkoot, kertoo Pia Kaartinen.
Iltaa leimaavat ohjelma, musiikki ja suuhunpantavaakin löytyy.  Koko jutun näet painetusta lehdestä. 

***
Eteläisen Salon muita juhannustapahtumia:
Kisko. Kiskon Kihakka -kyläyhdistys sytyttää kokon Järvelän kylätalolla kello 21. Juhlat päättyvät kello 23.

Mathildedal. Kokko sytytetään kello 23.

Naarilan leirikeskus. Seurakunnan juhla Naarjärven rannalla. Sauna ja grilli kuumina kello 16 lähtien. Yhteislauluja kello 17.30 ja lippu nostetaan kello 18. Varsinainen juhla kello 18.30. Kokko kello 20. Kuljetukset Halikosta ja Salosta.

Tieksmäki-Metola. Kyläyhdistyksen juhla Lainerannassa Naarjärvellä. Lippu nostetaan kello 18. Puhvetti, rantapelejä ja trampoliini. Kokko sytytetään noin kello 19.

Perniön Reila. Seurakunnan leirikeskuksessa sauna kello 16 alkaen, lipunnosto kello 18 ja juhla kello 19. Syötävää myynnissä ja juhlat päättyvät kello 21.

Särkisalo. Juhannussalko koristellaan Villa Tallbackassa kello 12, kahvia tarjolla jo kello 10 lähtien. Musiikkia, yhteislaulua ja ohjelmaa lapsille. Syötävää myynnissä.

Teijo. Juhannusjuhlat Teijon Satamarannassa. Juhla-alue aukeaa kello 17. Juhannustanssit Lauri & Pehmeät vävyt -orkesterin tahdissa. Lasten kokko kello 20, pääkokko kello 22. Ravintola Teijo avoinna kello 17-02.

Raasepori. Pohjan kirkonkylän kyläyhdistyksen juhla Gumnäsin juhlapaikalla. Kokko sytytetään noin kello 19 Gumnäsin vierasvenelaiturissa. Lavatanssit Lea Lavenin tahdittamana.

Kahvila, juhannussalko ja hanurinsoittoa Furuborgin talolla Skogbyssä kello 15 – 16.30. Tenholan Vanhat Mopot tulevat käymään.

Jaa artikkeli: