Skip to main content

Teijon kutsuliikenne kesällä vain viikonloppuisin

Salossa jatketaan kesäliikennettä melko lailla viime vuodelta tutuin kuvioin.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti viime viikolla liikennöitsijöistä; neljä seutulinjaa ajaa Vainion Liikenne Oy ja kutsuliikenteen Salon ja Mathildedalin välillä Salon Tilausmatka Oy.
–Reitit ovat identtiset viime vuoteen nähden ja aikataulutkin tulevat olemaan varsin samankaltaiset, kertoo Salon johtava liikennepalveluasiantuntija Tanja Ahola.

Aikataulut ovat vielä vähän kesken suunnittelun ja ne julkaistaan keväällä.
Eteläisessä Salossa kaupungin kesäliikenne tuo Salosta Perniön kautta Förbyyn, Salosta Toijaan ja vielä kutsuvuorona Salosta Teijon kautta Mathildedaliin.

Yksi keskeisistä muutoksista liittyy juuri Teijon kutsuvuoroihin, joita tulevana kesänä ajetaan vain viikonloppuisin, perjantai-illasta sunnuntai-iltaan.

Tänä vuonna kutsuvuoron uutuus on se, että vuoron voi tilata paitsi verkossa viimeistään tuntia ennen kyydin tarvetta, myös puhelimitse, joskin silloin kyydin tarve on tiedettävä jo viikolla. Puhelinpalvelu toimii arkisin klo 12-15.

Tilauspalvelu vaihtuu täksi kesäksi ja mobiilimaksaminen ei ole käytössä.

Viime vuonna kymmenen viikon aikana kesäliikenteessä tehtiin 18 500 matkaa koko Salon alueella.  Kesäliikenteen ajaminen myös kiinnosti yrittäjiä; lautakunta sai määräaikaan mennessä yhteensä kymmenen tarjousta.
Talousarviossa kaupunki on varannut kesäliikenteeseen 150 000 euron määrärahan.

Jaa artikkeli: