Skip to main content

Teijon kansallispuisto on metsästyssopimuksesta kiinni

Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Martti Korhonen sekä valiokunnan jäsenet Martti Mölsä (ps.) ja Jari Lindström (ps.) ovat varmoja, että metsästysasiassa päästään yhteisymmärrykseen.Valtioneuvosto ottaa ensi viikolla uuteen käsittelyyn Teijon kansallispuiston lakiesityksen.  Viimeksi esitys jäi pöydälle metsästykseen liittyvän erimielisyyden vuoksi.

Ympäristövaliokunta vieraili tiistaina Teijon retkeilyalueella. Valiokunta kävi tutustumassa muun muassa Örön alueeseen ja Teijo-Taloihin.
Valiokunnan puheenjohtaja Martti Korhonen (vas.) uskoo, ettei erimielisyys kaada kansallispuistoajatusta. Teijon kansallispuiston kohdalla tehdään metsähallituksen ja metsästysseurojen kanssa erillissopimus, joka mahdollistaisi metsästyksen joissain määrin.
–Asioista pitää päästä sopuun. Kansainvälinen kansallispuistostatus vaatii sen, ettei alueella metsästetä, mutta sopimusta ei riskeerata yksityiskohdilla, Korhonen pohtii.

Koska Teijon retkeilyalueen laitamilla sijaitsevat metsästysseurojen passipaikat, hirvien ajaminen olisi puistossa mahdollista. Kansallispuistoissa saa jo nyt ajaa hirviä, mutta ampua siellä ei voi.
Metsästyksen kieltäminen alueella kokonaan voisi olla riski, sillä riistapopulaatio saattaisi kasvaa. Eläimet saattaisivat tottua ihmisiin ja käyttäytyä arvaamattomasti.

Jaa artikkeli: