Skip to main content

Teijolaistohtori: Koulun kohtalo voi kiinnostaa puolustusvoimiakin

Teijon koulun kohtaloon voisi olla sanansa sanottavana myös puolustusvoimilla.
–Voisiko nyt BusinessSalo käynnistää Salon meriklusterin kehittämishankkeen yhdessä valtion kanssa, kysyy teijolainen yhteiskuntatieteiden tohtori Yrjö Myllylä.

Rd-aluekehitys Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Myllylä ei katso hyvällä aikeita lakkauttaa koulu. Myllylä ottaa koulun lakkauttamisaiheisiin kantaa blogissaan. Myllylän viittaamat puolustusvoimien kytkökset alueeseen ovat viranomaisveneitä valmistavat Marine Alutech jaarmeijan aluksia huoltava Western Shipyardin telakka.
Koulukeskustelun yksi sivujuoni on ollut huoli siitä, vaikeutuuko yrityksen rekrytointi, jos työntekijöiden lapsille ei ole lähikoulua.
–Verotuloissa reilua ylijäämää Salolle maksavan kylän ja yritysten tahtoa on kuunneltava, Myllylä toteaa.

Hänen mukaansa kyläkoulu on syy markkinoida aluetta ja houkutella uusia asukkaita.
Myllylä toteaa, että kunnassa tarvitaan julkisen palvelun verkko. Kysymys kuuluu, mikä on sen tarkoituksenmukainen silmäkoko.

Toisaalla aikeet lakkauttaa Pajulan, Teijon ja Hajalan koulu etenevät. 
Salon kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle kunkin koulun lakkauttamista. Joka koulua käsiteltiin omana pykälänään. Päätökset syntyivät äänin 7-6.  Lakkauttamisen kannalla olivat kokoomus ja keskusta ja perussuomalaisista Tapio Äyräväinen. Koulujen säästämisen kannalla olivat demarit, vasemmistoliiton Marja Ruokonen, vihreiden Eeva Koskinen ja perussuomalaisten Mikko Lunden.

Valtuusto käsittelee kouluasioita ensi maanantaina.
Kokous alkaa kaupungintalossa kello 18.

Jaa artikkeli: