Skip to main content

Tärkeät viestit ja ajanvaraukset jäivät Wilmaan

Perniön Yhteiskoulun kouluterveydenhoitaja Birgitta Lehti toivoo, että yhteydenottojen määrä ei laske, vaikka yhteydenpito Wilman kautta ei tällä hetkellä onnistu.

Kouluterveydenhoitajat, koulupsykologit ja koulukuraattorit palasivat joululomilta uudenlaiseen tilanteeseen. Oppilas- ja opiskeluhuolto siirtyi palveluna hyvinvointialueen vastuulle vuoden alusta lähtien, muutoksen myötä opiskeluhuollon ammattihenkilöiden työssään käyttämät Wilma-tunnukset on jouduttu sulkemaan. Perniön Yhteiskoulun kouluterveydenhoitaja Birgitta Lehti kertoo, että muutos tuo mukanaan paljon ongelmia.

–Olen tähän asti viestitellyt oppilaiden vanhempien kanssa lähinnä Wilman kautta, mutta nyt tämä ei enää onnistu. Minulla ei ole ollenkaan pääsyä ohjelmaan, joten myös kaikki jo lähetetyt viestit ovat jääneet Wilmaan, enkä pääse niitä lukemaan.

Muutoksesta on uutisoitu myös muissa Suomen kaupungeissa, mutta Lehti kertoo, että tieto saavutti hänet vasta joululoman jälkeen.

–Minulla ei ollut mitään tietoa siitä, että loman jälkeen meillä ei olisi enää käyttöoikeutta Wilmaan. Vanhemmillekin on epäselvää, miten meihin saa nyt yhteyden, kun emme enää työskentele kaupungin palveluksessa.

–Onhan näitä töitä tehty jo kauan ennen Wilman käyttöönottoa, mutta kyllä tämä asioita hankaloittaa. Tällä hetkellä tilanne on esimerkiksi se, että en näe, mitä aikoja oppilaat ovat varanneet lääkärintarkistukseen. Jos joku tekee nyt Wilmassa muutoksia jo varattuihin aikoihin, emme näe niitäkään. En myöskään pääse lukemaan mitään viestejä, mitä minulle on palvelun kautta ennen lomaa tai loman aikana lähetetty, Lehti harmittelee.

Jaa artikkeli: