Skip to main content

Talvirieha ei lunta kaipaa

Sari Kyllönen ja Fanta tulivat maanantaina Vihiniemen kylätalolle valmistelemaan paikkoja sunnuntain talviriehaa varten. .

Kosken aseman kyläyhdistyksen järjestämässä talviriehassa saadaan nauttia ulkoilusta ja yhdessäolosta, oli lunta tai ei.

Kyläyhdistyksen aktiivi Sari Kyllönen istuu Vihiniemen kylätalon pöydän ääressä yhdessä koiransa Fantan kanssa. Hän katselee käsissään olevaa listaa, jossa lukee sunnuntaina järjestettävän talviriehan ohjelma.

–Meillä on tänä vuonna uusia vierailijoita, kun naapurin lampaat saapuvat tapahtumaan rapsuteltaviksi. Lisäksi ohjelmassa on myös frisbeegolfia, sitä ei ole ennen pelattu talviriehassa.
Kyllönen kertoo, että talvirieha on yksi yhdistyksen odotetuimmista tapahtumista. Paikalle saapuu kymmeniä osallistujia viettämään aikaa yhdessä.

Tänä vuonna lampaiden rapsuttelun ja frisbeegolfin lisäksi kyläläiset pääsevät osallistumaan saappaanheittokisaan ja muihin leikkimielisiin kisoihin. Kisailut ovatkin Kyllösen mukaan olleet aina tapahtuman odotetuimpia ohjelmanumeroita.

Sunnuntaina ohjelmassa on myös kasvomaalausta ja kylävisa.
Myös poliisiauto saattaa piipahtaa tapahtumassa, jos samaan aikaan ei ole mitään hälytyskeikkoja.

Kyllönen muistuttaa, että tapahtuma ei olisi mitään ilman kunnollista tarjoilua. Siksi buffetissa myydään koko riehan ajan hernekeittoa, kahvia ja laskiaispullaa.

–Kyläyhdistys on ostanut makkaroita myyntiin, niitä voi paistaa sunnuntaina nuotiolla, Kyllönen lisää.

Tapahtumaan ovat tervetulleita myös muut kuin yhdistyksen jäsenet tai kylän oma väki.

Kyllönen kannustaakin ihmisiä saapumaan paikalle myös kauempaa ja ottamaan myös naapurin mukaan talviriehaan.

 

Talvirieha sunnuntaina 19.2. klo 11-13. Vihiniemen kylätalolla. 

Jaa artikkeli: