Skip to main content

Talvilomamummo sai lapset loruilemaan

Frida ja Ronny Holm hyppivät kilpaa lumikasassa.

Frida ja Ronny Holm hyppivät kilpaa lumikasassa.

Perniön Melassuolla vietetään tänään toimintatorstaita. Ohjelmassa on hauskaa puuhaa koko perheelle. Salon liikuntapalveluiden Hanna-Mari Ruotsalainen lisäsi aamupäivällä puita nuotioon, että lomalaiset pääsisivät paistamaan makkaraa lumileikkien jälkeen. Ulkona oli ohjelmassa perinteisen luistelun ja hiihdon lisäksi myös lumikenkäilyä, rastirata ja suuri muistipeli.

–Toimme tänne ison määrän vateja ja niiden pohjaan on kiinnitetty erilaisia kuvia. Tämä on hauska tapa pelata muistipeliä, kun samalla saa liikuntaa, Ruotsalainen vinkkaa.

Perinteinen muistipeli vaatii Melassuolla hieman liikuntaa.

Perniöläinen Joni Holm saapui lastensa Fridan ja Ronnyn kanssa Melassuolle jo ennen yhdeksää. Kolmikko oli ehtinyt jo luistelemaan ja nyt vuorossa oli lumikasaan hyppiminen.

–Lapset heräävät aina kuuden jälkeen aamulla, joten tässä vaiheessa päivää olemme jo ehtineet touhuamaan kaikenlaista, Holm naurahtaa.
Ulkoliikunnan jälkeen perhe matkustaa keilaamaan, sitä odottaa innolla erityisesti kahdeksanvuotias Frida.

–Lomalla on tosi kivaa, kun silloin pääsee kaikkiin hienoihin paikkoihin.
Aamupäivä Melassuolla voi vaihtua vielä illalla työpäivään, teiden aurauksesta huolehtiva Holm pohtii ja katselee samalla, kun lunta sataa taivaalta.

Joni Holm saapui lastensa Fridan ja Ronnyn kanssa ulkoilemaan jo aikaisin aamulla.

Parkkipaikalla riittää vilinää ja vilskettä. Mikko Laukkanen on lähtenyt Jooan kanssa nauttimaan yhteisestä talvipäivästä pulkkaillen. Kaksikko kertoo, että heillä ei ole suurempia lomasuunnitelmia, mutta viikko on kulunut ulkoillessa.

Mikko Laukkanen ja Jooa päättivät lähteä ulos pulkkailemaan.

Tekemistä riittää ulkoliikunnan lisäksi myös liikuntahallissa. Heti eteisessä katse kiinnittyy Salon kulttuuripalveluiden pöydälle asettamaan minimaailmaan, johon lapset saavat muovailla massasta pieniä hahmoja tai muita maisemaan sopivia yksityiskohtia. Oona Laukkanen valitsi muutaman erilaisen massapallon ja muovasi siitä hetkessä hienon ihmishahmon. Vieressä istuva äiti Kirsti Laukkanen viimeisteli työn ja piirsi hahmolle vielä silmät paikalleen.

Oona Laukkanen lisäsi äitinsä Kirstin kanssa uuden hahmon minimaailmaan.

Toimintatorstaita oli tullut viettämään myös talvilomamummo. Hänen kanssaan lapset saivat keksiä riimejä räppiin, runoilla tai piirtää erilaisia kuvia. Katja Söderman ja Jan Söderman piirsivät talvisia kuvia talvilomamummon kanssa. Hienossa värikkäässä kuvassa näkyy auto ja työ on tietysti taiteilijan signeeraama. Emilia Söderman uskalsi tulla myös yhteiskuvaan mummon kanssa.

Emilia Söderman uskalsi myös samaan kuvaan mummon kanssa.

–Parasta lomassa on se, kun täällä on niin paljon lunta. Lumileikeissä on kivaa, kun saa hyppiä lumikasoissa ja kieriä hangessa. Yhtään ei ole ikävä kouluun, eikä läksyjä.

Emilia Söderman ei kaipaa takaisin koulunpenkille.

Jaa artikkeli: