Skip to main content

Talven taikaa ei pidä vastustaa

Aurinkoisella talvikelillä suomalaisiin iskee kumma vimma. Jäät ja ladut alkavat kutsua, onhan kauniista päivästä pakko ottaa kaikki irti, kun kerrankin siihen on mahdollisuus.

Silloin merenrantaan tupsahtelee pilkkijöitä kohteliaan välimatkan päähän toisistaan, vaikka ilmatieteenlaitoksen jääasiantuntija Jouni Vainio varoittaa, että lämpimän meriveden vuoksi vielä kannattaa ostaa kalat kaupasta.

Sanoivatpa asiantuntijat mitä tahansa, joka talvi pilkkijät hipsivät eteläisenkin Salon jäille kilpaa narraamaan sinttejä. Talvi tulee vain kerran vuodessa, joten siitä nauttiminen on aloitettava mahdollisimman aikaisin. Toki paikalliset kalastajat ja kalastelijat lienevät harjaantuneet lajissaan ja tietävät turvallisimmat pilkkipaikat.

Talvi-innostus näkyi itsenäisyyspäivänä myös Perniön liikuntahallin luona olevalla ladulla sekä luistinradalla. Innokkaimmat hiihtäjät ovat luultavasti kaivaneet suksensa kaapista ja seuranneet säätiedotusta tarkkaan heti ensimmäisistä pikkupakkasista saakka. Joko pääsisi hikoilemaan ladulle?
Pääsee, kiitos tekolumen. Sen ansiosta itsenäisyyspäivänä liikuntahallin lenkillä kiisi hiihtäjiä, joista innokkaimmat kiersivät saman lenkin monta kertaa. Nyt kun vielä voi, sillä eteläisessä Salossa tekolumikelikään ei ole mikään itsestäänselvyys.

Jos aurinkoisesta talvikelistä ja vähäisestä tarjolla olevasta D-vitamiinista ei nauti täysin rinnoin, iskee syyllisyys. Parempi siis suosiolla panna sukset tai luistimet jalkaan ja lähteä ulkoilemaan, kun siihen on mahdollisuus. Pilkkiminen lienee toistaiseksi parempi jättää myöhemmäksi.

Jaa artikkeli: