Skip to main content

Taimelasta tuli paljon vartija

Katja Taimela jatkaa kansanedustajana kolmannelle kaudelle.  Katja Taimela irrotti kuvaansa ikkunaruudusta Salon Annankadulla tiistaina. Vaalikampanja on käyty, eduskuntavaaleissa sosiaalidemokraattien Taimela sai  6048 ääntä, ja hänet valitaan eduskuntaan ainoana salolaisena kansanedustajana.

Iloon valinnasta sekoittui muitakin tuntemuksia. Yksi mieltä painava asia on salolaisehdokkaiden kehno menestys, samoin demarien valtakunnallisesti kehno tulos. 
Yksi kansanedustaja 55 000 asukkaan kaupunkiin on Taimelan mielestä varsin vähän.
– Se kyllä asettaa minulle tiettyjä paineita.

Eduksi itselleen hän laskee sen, että on pitänyt yllä suhteita yli puoluerajojen.
– Minulla on ollut sellaisia sidosryhmiä, jotka eivät ehkä ensimmäiseksi näytä kovin sosiaalidemokraattisilta. Nyt sellaisen tärkeys vaan korostuu.
– Kansanedustaja on oman alueensa yleisedunvalvoja.

Kolmannelle kaudelle lähtevä Taimela ei usko, että sosiaalidemokraattien paikka olisi hallituksessa. 
– Se on harmin paikka ottaa siinä mielessä takapakkia. Mutta koen, että meille ei vaalituloksen myötä annettu valtakirjaa tehdä hallituspolitiikkaa. 

Yksi ilonaihe on hyvän ystävän, keskustan Annika Saarikon menestys. Taimela pitää todennäköisenä, että Saarikon käteen sovitellaan myös ministerisalkun kahvaa.

 Katja Taimela ei vielä ole lyönyt lukkoon sitä, mitkä valiokunnat häntä ensisijaisesti kiinnostavat. Viimeksi hän on ollut varsinainen jäsen maa- ja metsätalousvaliokunnassa sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa ja varajäsen tarkastusvaliokunnassa.
Tehtävien päivitys toisaalta on käynyt mielessä; Taimela kertoo sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan että myös sivistysvaliokunnan kiinnostavan.

Jaa artikkeli: