Skip to main content

Tablettipelko katoaa kokeilemalla

Tabletin valokuvausominaisuudet käytiin läpi maanantaina. Anniina Hurme ja Santeri Salminen opastavat  Tuula Hurmetta, Leena Karppista ja Pirkko Kainiemeä.Särkisalon koulussa oli ilmassa maanantaina vuoroin tiukkoja kysymyksiä ja vuoroin naurua onnistumisen ilosta. Yhres etteskesi-hanke ja koulu järjestivät yhteistyössä tabletti- ja älypuhelinkurssin, jolla opettajina olivat laitteiden etevät käyttäjät, nimittäin koulun oppilaat.

Koolla oli pitkälti toistakymmentä oppilasta.
– Samalla tässä mahtavasti sukupolvien välinen kuilu häviää, ylisti Leena Karppinen opettajiaan Anniina Hurmetta ja Santeri Salmista.

Tulosta myös syntyi.
– Näitä on vähän vältellyt, mutta nyt kyllä pelko hävisi, kun pääsi oikein käyttämään, kiitteli Tuula Hurme.
–Tällainenhan on melkein isoa tietokonetta helpompi ja nopeampikin.

Oppivälineenä porukalla oli maanantaina Applen Ipad.
–Ero ei ole iso vaikka johonkin Samsungiin nähden, vakuutti Anniina Hurme.

Ihan aluksi luokan opettaja Tiina Hellström keräsi kurssilaisilta toiveet siitä, mitä älylaitteilla pitäisi saada aikaan. Asiat olivat arkisia: säätiedotteen katsominen, uutissivujen lukeminen, sähköpostin käyttö. Lisäksi oli paljon teknisiä huolia: mihin kannattaa tehdä muistilista salasanoista, miten varmuuskopioida omat tiedostot ja niin edelleen.

Ostoharkintaan tabletti meni jo muutamalla kurssilaisella.
–Työkoneeksi en ostaisi, mutta muuten tämä tuntuu kätevältä, myönsi Pirkko Kainiemi.

Koulussa tabletteja käytetään muun muassa tiedonhakuun netistä, kertoi Santeri Salminen. Maanantaina hän esitteli myös Ipadilla kuvattua kouluprojektia, vartin mittaista elokuvaa.

Kurssia pidetään toukokuussa vielä toisenkin kerran, päivämäärä on 25.5. ja opetus aloitetaan puoliltapäivin.

Jaa artikkeli: