Skip to main content

Tabletti tulee tunneille

Tältä näyttää nykyään ryhmätyö: tekstiä ja valokuvia tabletin ruudulla. Matti Korven kanssa tablettien plussapuolia listaavat Camilla Lilja, Anniina Hurme ja Riina Ahtiainen.Joulun voi sanoa tulleen Särkisalon kouluun etuajassa: eilisaamuna riivittiin joulukuusen varjossa auki parikin muhkeaa pakettia.

Paketit olivat kovia, mutta niistä paljastui lelujen sisään työkaluja. Petter ja Margit Försströmin säätiö myöntää vuosittain avustuksia, ja tänä vuonna avustuksensaajien joukkoon kuuluu Särkisalon koulu. Avustuksella hankittiin koululle 13 tablettitietokonetta lisää entisten kuudentoista jatkoksi.

Keskiviikkona Ipadit saapuivat käyttäjilleen, ja käyttötarkoituksia keksittiin heti. Esimerkiksi ryhmätöissä tabletti korvaa takavuosien A3-arkit ja huopakynät. Työhön voidaan lisätä niin tekstiä kuin kuviakin, ja lopputulos on melkein kuin sivu kuvakirjasta.
–Tietoja voidaan hakea vaikka wikipediasta, kertoo Anniina Hurme.

Padeilla toimisivat myös sähköiset oppikirjat, joita vähän eilen kaipailtiin. Niiden käyttö vaan edellyttäisi, että jokaisella on henkilökohtainen tabletti.
–Ne ovat hyvin antoisia. Siellä voi olla mukana esimerkiksi videota, tähdentää rehtori Matti Korpi.

Laitteille on löydetty käyttöä jopa liikuntatunneilla; esimerkiksi suunnistukseen tuli lisää mielenkiintoa, kun mukaan otettiin tabletit. Kartta on paperinen, mutta suunnistajien mukana kulkevilla tableteilla on kuvat rasteista. Samoin rastilla käyminen kuitataan porukka-selfienä.
–Siinä samalla tulee näytettyä, että koko porukka on käynyt rastilla, myhäilee Mirja Meriluoto.

Vaikka digilaitteet ja verkko ovat iso osa koulutyötä, ei tuttuja konsteja tyystin hylätä.
–Uusi opetussuunnitelma tuo kymmensormijärjestelmän opettelun alakouluunkin, mutta käsialan harjoittelemista ei silti saa unohtaa, rehtori linjaa. 

Jaa artikkeli: