Skip to main content

Suomi on mahdollisuuksien maa

Diana Skorniakova on auttanut ukrainalaisia pärjäämään Suomessa.

Ukrainalaiset oppilaat pääsivät aloittamaan koulutaipaleensa Perniössä keväällä. Heille on järjestetty myös monipuolista toimintaa aina ilmaisista koripallo-otteluista ratsastusleireihin.

Oppilaiden tukena ja tulkkina muutosten keskellä on toiminut Ukrainasta sotaa paennut kielitaitoinen nuori nainen Diana Skorniakova.

–Olin onnekas, että asuin sellaisella alueella Ukrainassa, että pääsin lähtemään sotaa pakoon, enkä ollut pahimmilla pommitusalueilla. Olen perheeni ainoa lapsi ja asun äiti kanssa kahdestaan, joten lähdimme yhdessä pois maasta, kun sota syttyi, Vinnytsiasta kotoisin oleva Skorniakova kertoo.

Kaksikon oli tarkoitus päästä evakuointijunan kyydissä Puolan rajalle, mutta asemalle päästyään he huomasivat, että ihmismäärä asemalla oli valtava.

–Asemalla oli ihmisiä silmänkantamattomiin, ei ollut toivoakaan päästä maasta pois junalla. Sitten kuulimme, että rajalle voi päästä myös bussilla ja bussiin voisi varata lipun. Heti tiedon saatuamme varasimme meille molemmille liput ja jäimme odottamaan bussia. Kun lopulta pääsimme Puolan rajalle, olimme siellä yhden vuorokauden ajan, kunnes jatkoimme matkaamme Suomeen.

 

Lue koko juttu tämän päivän lehdestä!

Jaa artikkeli: