Skip to main content

Suomen urheilun talous on huomenna Arto Kuusiston käsissä

Perniön Melassuon maastot ovat Arto Kuusistolle nuoruudesta tuttuja hiihto- ja juoksulenkeiltä.3000 metrin esteissä nuorten arvokisamitaleita saavuttanut perniöläislähtöinen Arto Kuusisto astuu huomenna suuriin saappaisiin. Hänen tehtäväkseen on uskottu koko suomalaisen urheilun talouden kehittäminen. Suomen Urheiluliiton talousjohtajana noin 15 vuotta toiminut Kuusisto siirtyy uusiin tehtäviin, Suomen Olympiakomitean ja Valo ry:n controlleriksi.
– Työ tulee olemaan pääasiassa suomalaisen urheilun liiketoiminnan tukemista, markkinoiden kasvattamista ja rahoituksen järjestämistä. Kun ennen huolehdin vain yleisurheilun taloudesta, nyt mukaan astuu urheilun koko kenttä, kuvaa Kuusisto muutosta.

Suomen Olympiakomitea ja Valo ry sulautuvat tammikuun ensimmäisenä uuteen yhtiöön, jolla ei vielä ole edes nimeä, saati strategiaa.
– Alku menee varmaan organisaation järjestäytymiseen liittyvissä asioissa ja uuden starttaamisessa, arvelee Kuusisto.
– Korkeimman hallintotason, alueorganisaatioiden ja seurojen yhteispeliä pitäisi nyt kehittää niin, ettei kuitenkaan astuisi kenenkään varpaille. Samalla pitää kasvattaa liikunnan ja urheilun rahoitusta joka tasolla.

Rahoitus voi olla yhtä hyvin sponsorihankintaa huippu-urheilulle kuin yritysyhteistyötä seurojen kanssa. Myös penkkiurheilijat voivat rahoittaa urheilua vaikkapa veikkaamalla tai ostamalla pääsylippuja urheilutapahtumiin.

Mitkä ovat mielestäsi suurimmat haasteet suomalaisessa urheilussa?
– Lasten liikkumattomuus, seuratason vetäjien löytyminen sekä kuntien talous. Harmittaa, kun liikunnan ”mikkihiirirahoista” kunnissa säästetään. Vapaaehtoistyön merkitys seuratasolla on edelleen se oleellinen juttu.  Ja lapset pitäisi saada liikkeelle ihan leikin varjollakin, arvioi Kuusisto.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: