Skip to main content

Stubb Perniön ja Särkisalon ykkönen, Halla-aho Perniön kakkonen

Vaalihuoneistojen ovet kävivät sunnuntaina halki maan. Kati ja Erkka Moberg kävivät äänestämässä Perniön Kirkonkylän koululla.

Presidentinvaalien ykkönen oli Perniössä ensimmäisellä kierroksella kokoomuksen Alexander Stubb.  Hän sai perniöläisten äänistä yhteensä 855 eli 28,4 prosenttia.  Perniössä toiseksi suosituin ehdokas oli 630 äänellä perussuomalaisten Jussi Halla-aho, joka nousi toiseksi vaalipäivän äänillään.  Kaikki äänet on Perniön äänestysalueelta jo laskettu ja kolmanneksi tuli valitsijayhdistyksen Pekka Haavisto, jota äänesti äänestysalueella 613 kansalaista.  Keskustan Olli Rehnin kokonaisäänimäärä Perniössä oli 532.

Myös Särkisalon pienemmällä äänestysalueella on kaikki äänet laskettu. Särkisalossa eniten ääniä, 149, sai niin ikään Stubb. Toiseksi suosituin  Särkisalossa oli Haavisto 83 äänellä ja kolmas Halla-aho 79 äänellä.

Myös Kiskossa Stubb oli suosituin 257 äänellä, toiseksi kiri Halla-aho 187 äänellä. Kolmas oli keskustan Olli Rehn 178 äänellä ja Haavisto jäi Kiskossa neljänneksi 153 äänellä.

Ennakkoäänet jakautuvat eteläisessä Salossa samoin kuin valtakunnallisesti.
Perniössä ennakkoäänten ykkönen oli 573 äänellä kokoomuksen ehdokas Alexander Stubb, toiseksi suosituin 415 äänellä valitsijayhdistyksen Pekka Haavosto. Kolmanneksi suosituin ennakkoäänissä oli 360 äänellä keskustan Olli Rehn. Perussuomalaisten Jussi Halla-aho sai Perniöstä ennakkoääniä 314.
Prosenteissa Stubb sai äänistä 29,5 prosenttia ja Haavisto 21,4.
Särkisalossa Stubb oli prosenteissa selvempi ykkönen: 88 äänellä osuudeksi tuli 42,3 prosenttia. Haavisto oli 43 äänellä ennakkoäänten kakkonen Särkisalossa ja kolmoseksi nousi 30 äänellä Halla-aho. Rehn sai ennakkoääniä Särkisalosta 28.
Myös Kiskossa Stubb oli kärjessä 142 äänellä, toiseksi tuli 97 äänellä Olli Rehn ja kolmanneksi Jussi Halla-aho 85 äänellä. Pekka Haavisto sai kiskolaisilta ennakkoon 82 ääntä.

Jaa artikkeli: