Skip to main content

Strandvikiin uudet asukkaat kevättalvella

Hotelli Strandvikin muuttaminen kehitysvammaisten asumisyksiköksi otti askeleen eteenpäin tiistaina, kun Kemiönsaaren rakennus- ja ympäristövalvontalautakunta myönsi hankkeelle rakennusluvan.   Tarkoituksena on perustaa hotellirakennukseen 12-paikkainen asumisyksikkö seniori-ikäisille kehitysvammaisille.  

Rakennuslupa myönnettiin käyttötarkoituksen muutoksesta johtuvin erityisehdoin.  Rakennukseen pitää rakentaa muun muassa sprinklerijärjestelmä ja pelastusteitä.
–Ehdot eivät olleet yllätys, olemme käyneet asiaa läpi paloviranomaisten ja suunnittelijamme kanssa, toteaa talousjohtaja Harri Lindqvist Varsinais-Suomen erityishuoltopiiristä.

Lindqvist myöntää, että aikataulu on viivästynyt siitä, mitä keväällä mietittiin.  Alkujaan ajatuksena oli, että toiminta olisi voinut alkaa jo syksyllä.
–Tammi-helmikuu voisi olla ajankohta, jolloin ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan sisään, ennakoi Lindqvist.

Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä ja Kimitobacken Kiinteistö Oy ovat solmineet aiesopimuksen yhteisen kiinteistöyhtiön perustamisesta.  Lindqvist toteaa, että lähitulevaisuudessa eteen tulee myös varsinainen yhtiön perustaminen.

Jaa artikkeli: