Skip to main content

SPR auttaa ukrainalaisia hädässä, lisää lipaskerääjiä tarvitaan

Tuula Lukkaroinen ja Eira Eriksson odottavat innolla uusia lipaskerääjiä.

SPR:n Perniön toimistossa on laitettu valmiiksi keräyslippaat ja liivit, nyt odotetaan vielä kerääjiä.

–Olen ollut aiemminkin lipaskerääjänä, mutta tämä keräys tuntuu erilaiselta. Ihmiset olivat heti valmiina auttamaan ja laittoivat jopa paperirahaa lippaaseen. Oli ihana nähdä, että paikalliset haluavat auttaa Ukrainan kriisin keskelle joutuneita ihmisiä, Eira Eriksson kertoo.

Katastrofirahaston apuja on jo saatu perille Ukrainaan, mutta apua tarvitaan edelleen. Kerätty raha käytetään siihen, että sodan uhreille saadaan riittävästi vettä, ruokaa, lämmintä vaatetta ja lääkkeitä. SPR Perniön toimistolla ei pystytä vastaanottamaan vaatteita tai muuta tavaraa, sillä yhdistys ei tällä hetkellä pysty kuljettamaan apua sinne missä sitä tarvitaan.

Lipaskeräys aloitettiin Perniössä jo eilen illalla ja tarkoitus on jatkaa keräystä ainakin tämän viikon ajan. Osuuskauppa, K-Market ja ABC-liikennemyymälä ovat antaneet luvan kerätä rahaa sisätiloissa.

Innokkaat lipaskerääjät voivat tulla käymään SPR:n Perniön toimistolla tai soittaa toimistolle ja ilmoittautua kerääjäksi. Kaikkien apua tarvitaan.

–Kerääjäksi voi lähteä esimerkiksi pariksi tunniksi, ei tarvitse sitoutua pidempään aikaan, itsekin kerääjänä ollut Tuula Lukkaroinen kommentoi.

 

Perniön toimisto on avoinna arkisin klo 10–15.

Osoite: Salontie 2, 25500, Perniö.

 

Toimistoon saa yhteyden myös puhelimitse: 027333405.

Jaa artikkeli: