Skip to main content

Sisäpiirivitsit kuorma-auton kylkeen ja menoksi

Helmiina Johansson, Ilkka Kipinoinen ja Iida Söderholm olivat tyytyväisiä penkkaripäivän asuvalintoihin.

Perniön lukion abit pääsivät jälleen torstaina juhlimaan penkkareita. Opiskelijat odottivat päivää innolla ja koulun salista kuului iloinen nauru ja puheensorina. Perniöläinen Iida Söderholm, salolainen Helmiina Johansson ja Tenholassa asuva Ilkka Kipinoinen kertoivat aamulla, miksi päättivät pukea päälleen valitsemansa asut.

–Mulla oli hyvä idea pukeutumisen suhteen, mutta en saanut siihen rehtorilta lupaa. Olisin pukeutunut metsuriksi ja ottanut kouluun mukaan moottorisahan ilman ketjuja. Kun se ei onnistunut, päätin pukeutua näin, Kipinoinen esittelee Top Gun pukuaan.

–Mun mielestä oli kiva pukeutua joksikin lasten satuhahmoksi. Sitten löysin Peppi Pitkätossun puvun ja päätin ottaa sen, Helmiina Johansson kertoo.

–Sain idean pukeutua kalastajaksi, koska kaverilla oli silakkapuku. Sopivat vaatteet löytyivät kotoa, joten tämä oli helppo homma, Söderholm kertoo.

Penkkaripäivänä abit pääsivät matkustamaan ympäri kyliä kuorma-auton kyydissä. Samalla he heittelivät katsojille karkkeja. Kuorma-auton kylkeen oli kirjoitettu päivään sopivia iskulauseita.

–Me saatiin tänä vuonna lauseisiin ideoita TikTokista. Kaikki jutut ovat vähän semmoisia sisäpiirivitsejä, mutta ainakin me ymmärrämme ne, Kipinoinen kertoo.

Päivän juhlimisen jälkeen kolmikko suuntaa ajatuksensa jo tulevaisuuteen. Jokaisella on toiveissa päästä opiskelemaan.  Johansson ja Kipinoinen toivovat, että pääsevät opiskelemaan yhteiskuntatieteitä tai historiaa.

–Minua kiinnostaisi opiskella kieliä, erityisesti englantia, Söderholm kertoo.

 

Kuvakooste päivän juhlinnasta:

Jaa artikkeli: