Skip to main content

Sisäilmaongelmat ajavat Perniössä avoimen päiväkodin uusiin tiloihin

Perniön avoin päiväkoti muuttaa.  Syynä uusien tilojen tarpeeseen ovat entisen lukion sisäilmaongelmat.  Avoin päiväkoti on toiminut entisessä lukiorakennuksessa aluksi vanhan kirjaston tilassa ja sittemmin lukiolta vapautuneessa rakennuksen osassa.

Lukiorakennuksen kuntoa tutkittiin jo kesällä, jolloin kaupunki  teetti rakennus- ja lvi-tekniset kuntoarviot.  Tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto toteaa, että hälyttävää korjaustarvetta ei tullut, mutta myöskään ilman kunnostuksia ei selvitä.   
Jo kertaalleen uusitun lattian eristetilan kosteuspitoisuus oli koholla ja lattiatasoitteesta tai –liimasta tulee VOC-päästöjä sisätilaan. VOC-yhdisteiden pitoisuuksien avulla selvitetään,  onko aihetta rakenteellisiin kuntotutkimuksiin mikrobivaurion vuoksi.

Syyskuussa suoritettiin kosteuskartoitus silloin avoimen päiväkodin käytössä olleessa tilassa.   Sittemmin avoin päiväkoti muutti jo talon sisällä paikasta toiseen.
– Oireilua on ollut jonkin verran, toteaa Lehto.

Avoimen päiväkodin uusi tila on Osuuspankin liiketalossa, samassa huoneistossa jossa Perniönseudun Lehden toimitus sijaitsi kevääseen asti. Vanhassa tilassa päiväkoti toimii joulukuun 18.päivään asti. Osuuspankin taloon kaupunki on tehnyt toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen.

Perniön päiväkotien yhdistämistä nimenomaan lukiorakennukseen on kaavailtu, ja ensi vuodelle tähän on osoitettu myös määrärahaa.
Varhaiskasvatuksen esimies Anna Karlsson korostaa, että päiväkotien yhdistäminen on vasta suunnitteilla, ja ennen päätöksentekoa lukiotalon kunto kartoitetaan huolellisesti.   Karlsson toivoo, että joku ratkaisu saataisiin ennen pitkää aikaan.
– Päivähoidon palvelut Perniössä ovat varsin hajallaan.

Anna Karlsson uskoo, että uuteen huoneistoon saadaan tehtyä toimivat tilat avoimen päiväkodin tarpeille.  Suunnitelmissa on myös  lisätä aukiolopäivien määrää neljästä viiteen.

Jaa artikkeli: