Skip to main content

Sirénit ihastuivat Mathildedaliin kerralla

Tässä on jo huomenna erinäköistä, lupaavat Nina ja Petri Sirén.  Suklaapuoti ja kahvila ovat valmistumassa vanhan koulun alakertaan.Vanhojen hirsiseinien suojassa tunnelma on kotoisa; pystyuuni lämmittää ja kissa taistelee viherkasvia vastaan.
Petri ja Nina Sirénin kotona ollaankin, Mathildedalin vanhan kansakoulun yläkerrassa.

Viimeksi hoivakotina ja pensionaattina toiminut rakennus vaihtoi omistajaa jokin aika sitten.  Yläkerrassa on nyt Sirénien koti ja alakerta on viittä vaille valmis sekin: suklaapuoti ja kahvila avaavat ovensa runsaan viikon kuluttua. 
Alakerran majoitushuoneista useimmat otetaan käyttöön pääsiäisenä.
 
Oikeastaan on perheen entisen naapurin ansiota, että Sirénit ovat päätyneet Mathildedaliin.
Petri Sirén on pitkän linjan kondiittori ja ollut ikänsä ihastunut suklaaseen.  Mieltymys sai vuosia sitten hänet kokeilemaan suklaapraliinien valmistamista itse.  Koeverstas syntyi omakotitalon alakertaan.Ratkaisevan ajatuksen heitti naapuri tuotoksia maistettuaan.
–Hän kysyi, että miksi ihmeessä sinä et myy näitä, kertaa Petri Sirén.
Heitto johti toimeen. Vuonna 2009 koko perhe lähti suklaafesterille kokeilemaan, miten praliinit tekisivät kauppansa.  Kiinnostus oli suurta ja ensimmäinen PetriS Chocolate Room aukesi Fiskarissa vuonna 2010.  
Mathildedaliin yritys rantautui kesäpuodin myötä viime vuonna.

Kylä valloitti pariskunnan. 
–Istuimme tuolla rannassa ja olin, että eihän näin hienoa olekaan, Nina Sirén hehkuttaa.
Myynnissä olevasta koulusta vinkkasivat tuttavat.
–Kävimme täällä katsomassa ja totesin, että tämä on jo liian paksua.  Tämä talo on saatava, Nina Sirén naurahtaa.
 
PetriS Chocolate Roomeja on ollut pääkaupunkiseudulla useita ja parhaimmillaan työntekijöitä oli lähes 30.  Yrittäjäpariskunta toteaa nyt, että arki lasten kanssa ja useaa toimipistettä näpeissä pitäen oli liian kovaa.
 
Nyt toimipisteitä on karsittu ja yrityksellä on Porvoossa tuotantotilat sekä myymälä ja Mathildedalissa avataan siis puoti.  Bed and breakfast-tyyppisen majoitusyrityksen pyörittäminen on tuttua jo Fiskarin-ajalta.   

Kaikki kuulumiset koululta painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: