Skip to main content

Kevät keikkuen tulevi, filosofoidaan vanhassa sanonnassa.

Näin voisi sanoa: toissaviikon takatalven jälkeen on saatu toinenkin viileä rintama ja sääennusteen mukaan tänäänkin päivälämpötilat jäävät alle kymmeneen asteeseen.

Paljon keväistä on silti tapahtunut: toukotyöt pelloilla ovat jo alkaneet ja luonto näyttää vääjäämättä heräämisen merkkinsä. Maisema vihertää aivan toisin kuin vappuna.

Siitä kertoo sekin, että keväisiä ja jopa kesäisiä tapahtumia alkaa olla kalenterissa eteläisessäkin Salossa mukavasti. Tulevana lauantaina kevättä availlaan Teijolla ja Mathildedalissa eivätkä menemiset siihen lopu.

Pitkän ja pimeän talven jälkeen lienee turha katsoa, onko lämpömittarissa asteita yhdeksän vai 19; kevättapahtumaan lähtevällä olkoon pukeutuminen sään mukaan. Tapahtumia järjestävät yritykset, yhteisöt ja yhdistykset ovat ansainneet kävijät. Kevätmieli tulee, vaikka tempaukseen joutuisi vetäisemään vielä kerran pipon päähän.

Jaossa lisää niukkuutta

Hyvinvointialue Varha ei ole juuri iloisiin otsikoihin antanut aihetta. Talouden alijäämä on melkoinen ja palvelukarttaa piirrellään uusiksi. Lomautuksetkin uhkaavat.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen: määrärahat, henkilöstön saatavuus, väestönkehitys. Jos jokin näistäkin muuttujista olisi eri mallissa, olisi kerrottavana erilaisia suunnitelmia.

Lisää karttaharjoituksia Varha on luvannut paljastaa perjantaina. Pessimisti tuskin pettyy.

Jaa artikkeli: