Skip to main content

Eteläisen Salon musiikinystävien ei tarvitse lähteä kesällä merta edemmäs kalaan kuullakseen laadukasta musiikkia.

Kuin varkain kulmakunnasta on tullut kesäinen monenlaisen musiikin, etenkin klassisen, tyyssija. Listan kärkeen voidaan nostaa esimerkiksi jo selkeästi asemansa vakiinnuttaneet Tammisaaren kesäkonsertit ja Kemiönsaaren musiikkijuhlat – joskin kunniamaininnan ansaitsevat ilman muuta myös Salon seurakunnan kesäkonsertit. Ne vievät korkeatasoiset esitykset myös maaseudulle ja mikä monelle tärkeää, kuuntelemaan pääsee ilmaiseksi. Näiden isompien tapahtumien lisäksi on erilaisia yksittäisiä konsertteja ja tapahtumia siellä täällä.

Tämä vetää osaltaan pohjaa pois niiltä väitteiltä, joiden mukaan matkan olisi käytävä aina vähintään isompiin kaupunkeihin asti, jos kulttuurielämyksiä mielii. Myöskään parempaa tapaa tehdä klassista musiikkia tutuksi ei voi olla kuin viedä se melkeinpä ihmisten kotiovelle, esimerkiksi kirkkoihin keskelle peltoja ja metsiä.
Samalla karisee klassisen päältä se joidenkin mielissä sitkeästi elävä maine elitistisenä harrastuksena, jota ei voi käydä kuuntelemassa kuin puku päällä ja ilme vakavana. Voi ja saa, jos musiikki vain yhtään kiinnostaa.

Vaan toki muutakin on tarjolla; kesäteatteriesityksiä on yksistään Perniön alueella kolme. Salon ja Someron yhteinen Kesäteatterikimara-julkaisu esittelee jo yhdeksän esitystä ja Perniöstä mitaten tunnin matkan säteellä määrä jo moninkertaistuu. Tähän päälle voidaan laskea kevyen musiikin tapahtumat, ja kohta ollaan siinä tilanteessa, että lomanviettäjälle on tarjolla melkeinpä joka illalle jotain menoa varsin lähellä.

Jaa artikkeli: