Skip to main content

Eduskuntavaalien tulosta on pureksittu muutama päivä niin valtakunnan tasolla kuin paikallisestikin.
Salossa tulos kokonaisuudessaan oli pettymys; vaikka demarien kokenut Katja Taimela selvisi jatkokaudelle, on yksi kansanedustaja 55 000 asukkaan kaupungista kieltämättä hyvin vähän. 

Syitä voidaan hakea ja löytääkin. Ehkä osatekijä on ehdokasasettelussa ja tietynlaisessa leiriytymisessä; esimerkiksi kokoomukselta oli rivissä ilmeisesti liikaa ehdokkaita, ja tämä maksoi pitkään hilkulla olleen kolmannen ehdokkaan eli Pertti Hemmilän eduskuntapaikan.

Perussuomalaisten menestys taas ei vielä näy konkretiana; puolue oli Salossa hyvin suosittu, mutta ei vielä saanut ehdokasta läpi. Lähestyvissä kuntavaaleissa yksi iso kysymys eittämättä on, millaisen potin paikkansa suurena puolueena ottaneet perussuomalaiset saavat. Sitä ennen jännitettävää on siinä, miten puolue suhtautuu mahdolliseen hallituspaikkaan.

Salon tilannetta voi harmitella ja analysoida, toisaalta on hyvä muistaa, että kyseessä ovat myös maakuntavaalit. Varsinais-Suomesta on edelleen edustajia Arkadianmäellä ja ministerinpaikkojakin maakuntaan on jo ennusteltu, joten yhteydet päätöksenteon ytimeen ovat sitä kautta jatkossakin olemassa.

Lisäksi on hyvä muistaa, että läpimenijöitä on melkein naapurissa; Sauvon Esko Kiviranta sai esimerkiksi Perniöstä hyvänlaisen äänimäärän ja meni lähes 6000 äänellä jatkokaudelle. Lääninrajan toiselta puolelta, Tenholasta, rkp:n Thomas Blomqvist kuuluu hänkin valittuihin. Miehet eivät ole salolaisia, mutta melkein kulmilta kuitenkin. Sitä kautta heidän voi katsoa olevan hieman myös Salon sanansaattajia.

Jaa artikkeli: