Skip to main content

Sarparannalla avoimet ovet, Mathildedalissa siideriä, kirkossa konsertti, Kiskossa triathlonia….

Sampsa Sarparannan teos “Pää räjähtää”.

Eteläisessä Salossa on viikonloppu täynnä tapahtumia.  Yhdestä niistä vastaa kuvataitelija ja muusikko Sampsa Sarparanta, joka pitää avoimet ovet työhuoneellaan Perniön asemalla.  Sarparanta kertoo, että paikalle voi tulla juttelemaan niitä näitä, taidekaupoille, maalausvinkkejä kyselemään tai kahvikupille. Työhuone on Aimontapontien alkupäässä viljavaraston vieressä.  Ovet ovat avoinna pe-su klo 12-16.

Salon seurakunnan järjestämä kesäkonserttisarja-kiertue pysähtyy Perniön kirkossa sunnuntaina. Kirkkokiertue kiertää eri kirkoissa sunnuntai-iltaisin kesän ajan.
Perniön kirkossa illan aiheena on ”Yli Atlantin”, joka vie uuden maailman musiikkiin ja Broadwaylle. Illassa esiintyy synkronis-kvartetti, johon kuuluvat Iiris Pyrhönen-Koivula ja Klaara Pyrhönen viululla, Matti Lindholm alttoviululla ja Elina Susiluoto sellolla.
Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa. Konsertti alkaa klo 20.

Mathildedalissa on luvassa tapahtumarikas viikonloppu, kun sekä Aito Siiderifestivaali että Salsafestivaali valtaavat kylän.
Mathildedaliin kokoontuvat tapahtuman tiimoilta Lepola Drinks, Hallonmäen Siideripanimo, Paulan Puutarha, Vaski Cider sekä akaalainen Terissaari.
–Suomalainen aito siideri ansaitsee oman festivaalin, jossa suomalaiset raaka-aineet pääsevät loistamaan. Paikallisuus ja yhteinen tekeminen ovat olleet ideana koko siiderifestivaalin taustalla, Lepolan Emmi Brownie ja Hallonmäen Mona Lahtinen kertovat tapahtuman tiedotteessa.
Palkittujen siiderien lisäksi tapahtuma lupaa rentoa piknik-tunnelmaa, musiikkia ja ruokaa. Siiderifestivaali järjestetään leipomoravintola Matildankartanon niityllä, jonne on vapaa pääsy.
Musiikkia soittaa molempina päivinä kello 18 alkaen turkulainen Leeni.
Festivaali alkaa perjantaina klo 12 ja jatkuu lauantai-iltaan.
Mathildedalin Ruukkitehtailla vietetään lauantaina myös Salsafestivaalia.

Mathildedalissa alkavat ruukin historiaa esittelevät kierrokset. Kävelyreitti kulkee läpi kylän päätyen ruukinrantaan.Kierroksella uppoudutaan aikaan, jolloin Mathildedal perustettiin. Viktor Bremeriksi ja tämän vaimoksi Ottiliana Mathildaksi pukeutuneet näyttelijät esittävät kohtauksia historiasta kävelyretken pysähdyspaikoilla.
Kierroksia järjestää Mathildedalin näytelmäkerho. Sen kulun on käsikirjoittanut ja ohjannut Jore Penttinen.
Ensimmäinen historiakierros on jo lauantaina 29. kesäkuuta. Kierrokset alkavat klo 13, lähtö on Ravintola Terhon edestä. Kierroksen kesto on 1 tunti ja hinta 12 euroa.

Koko perheelle suunnattu Sebfmx FEST-extremetapahtuma tuo Särkisaloon jälleen vauhdikasta ohjelmaa lauantaina. Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma järjestetään Särkisalon Ulkoluodossa.
Ohjelma on käynnissä kello 11–17. F
Tapahtuma on ollut useina vuosina loppuunmyyty.
Liput pitää ostaa etukäteen tapahtuman nettisivuilta.

Suomen vanhin yhtäjaksoinen triathlonkisa järjestetään Kiskossa tulevana lauantaina.
Matkoina ovat perinteiset 1/4-perusmatka ja 1/8-pikamatka, joissa naisilla ja miehillä on omat sarjansa sekä joukkuekisa, joka kisataan pikamatkalla yhdessä palokuntien SM-kilpailun kanssa. Joukkueesta yksi ihminen suorittaa yhden triathlonosuuden.
Kilpailu alkaa lauantaina kello 12 osoitteessa Kirkkojärventie 5.

Jaa artikkeli: