Skip to main content

Särkisaloon hamutaan koululaisten iltapäiväkerhoa

Yksi kaivattu palvelu voi tehdä paluun Särkisaloon muutaman vuoden tauon jälkeen.
Koululaisten iltapäivätoimintaa ei ole ollut paikkakunnalla muutamaan vuoteen, mutta nyt sen aloittamista uudelleen pedataan. Palvelu lakkautettiin, sillä käyttäjiä oli vähän.

Särkisalolainen Salla Taitonen tarttui hiljakkoin toimeen ja otti asiakseen muistuttaa ja kehottaa myös muita äitejä ilmoittamaan lapsensa iltapäivätoimintaan. Tämän päivän tapaan tämä kehottaminen tapahtui tietysti Facebookissa.
–Ehkä somekampanja on vähän juhlava sana, mutta ajattelin, että herätellään nyt muitakin. Palveluhan meille tulee vasta, jos sille on varmasti riittävästi käyttäjiä, Taitonen muistuttaa.

Hän laskee, että ryhmän minimikoko, kahdeksan lasta, saadaan kokoon jo, jos kaikki eskarilaiset ilmoitetaan iltapäivätoimintaan. Taitosen avaus Facebookin Särkisalo-ryhmässä sai heti aikaan positiivisia kommentteja ja alustavia lupauksia ilmoittautumisesta.

Aamu-ja iltapäivätoiminnan esimies Mervi Niemi seuraa särkisalolaisten pöhinää myönteisellä mielellä.
Niemi toteaa, että ryhmää lähdetään valmistelemaan, jos lapsia ilmoittautuu riittävästi. Hän muistuttaa, että toimintaan on kuitenkin sitouduttava, jos ryhmän halutaan toimivan koko vuoden ajan.
–Niin on käynyt joskus, että kahdeksan lasta ilmoittautuu, mutta elokuussa ryhmään tulee neljä-viisi lasta.
Lapsimääriä seurataan pitkin vuotta, ja jos ryhmä käy liian pieneksi, harkitaan sen jatkoa uudestaan. Mervi Niemi toteaa, että vaihtoehto kaupungin ryhmälle voi olla myös ulkopuolisen toimijan järjestämä iltapäiväkerho.

Jaa artikkeli: