Skip to main content

Särkisalon silakkamarkkinoilla ruokitaan kunniavanhukset perinneherkulla

Särkisalon torin täyttävät lokakuun toisena viikonloppuna silakkamarkkinat.
Toista kertaa järjestettävät markkinat junailee pitäjäyhdistys Särfin yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.
– Pääosin mennään viime vuoden sävelin. Myyjiä on tällä hetkellä lupautunut mukaan jo kymmenkunta, summaa tapahtuman järjestäjiin kuuluva Kari Salminen.

Viime vuonna myynnissä oli paitsi kalaa eri muodoissaan, myös muun muassa paikan päällä syötävää ruokaa kuten sienikeittoa, puutarhatuotteita ja leivonnaisia.
Vain ammattikalastajia on Salmisen mukaan ollut vaikea saada mukaan. Viimevuotiseen tapaan Holmbergs fisk kuitenkin on mukana.
– Siinä on Turun silakkamarkkinat heti seuraavana viikonloppuna, ja moni satsaa sitten niihin, Salminen miettii.

Särkisalon markkinoiden ajankohta on tarkoin harkittu: tapahtuma osuu vanhusten viikolle, ja viime vuoden tapaan särkisalolaisille kunniavanhuksille, yli 80 vuotta täyttäneille, tarjotaan markkinoilla ateria. Tänä vuonna listalla on perinteistä silakkalaatikkoa.
– Liotettua suolasilakkaa, sipulia, perunaa, maustepippuria, Salminen vinkkaa.
–Ja kyllä se sen oman läskinsä vielä päälle tarvitsee.
Viime vuonna sama joukko sai kalalautasia, joita meni lopulta lähes 80 kappaletta.
Yllätys oli myös kävijämäärä; torilla oli ruuhkaa jo ennen tapahtuman virallista alkua.

Myyjäksi voi ilmoittautua vielä tapahtumaa edeltävään keskiviikkoon asti Kari Salmiselle.

Jaa artikkeli: