Skip to main content

Särkisalon nuoret kävivät itse puhumassa nuorisotilansa puolesta

Anniina Hurme ja Marlena Wikström kuuluvat nuorisotilan käyttäjiin. Kaikkiaan säännöllisiä kävijöitä on yli 20.  Nuorisotila odottaa vielä tauluja ja verhoja, uudet sohvat saatiin jo lauantaiksi paikalle.Särkisalokoti vilisi lauantaina elämää kuin ei pitkiin aikoihin. Avajaistapahtuma kiinnosti siinä määrin, että esimerkiksi 120 annosta lohikeittoa loppui kesken alle parissa tunnissa.

Se, että monet palvelut saatiin saman katon alle, on särkisalolaisten sinnikkään työn tulos, ja vielä viime metreillä toimeen tarttuivat myös nuoret.
Särkisalokodin yläkerrassa on nimittäin uusi nuorisotila, joka kuitenkin uhkasi jäädä tämän vuoden alussa avaamatta.   Kaksi nuoriso-ohjaajaa poistui rivistä syksyllä, eikä kaupunkiin saada palkata uusia työntekijöitä ilman erillistä harkintaa.
Särkisalon nuoret eivät tyytyneet tähän, vaan sopivat itselleen palaveriajan kaupunginjohtaja Antti Rantakokon kanssa.
–Alkujaan se oli Taika Buttersin ajatus, kertoi Marlena Wikström lauantaina.

Audienssi saatiin sovittua ja Särkisalosta matkasi kolme tyttöä kaupunginjohtajan pakeille.
–Kerroimme, miten tämä on ollut auki yhden illan viikossa, ja jos ei nyt ole sitäkään, niin se syrjäyttää.
–Kaikki eivät voi lähteä keskustaan Steissille tai Perniön Narikkaankaan, Wikström selvittää.

Tyttöjen vierailu oli osaltaan myötävaikuttamassa siihen, että Särkisalon tila sai kaipaamansa työntekijän ja on nyt auki.

Nuorten uusi soppi on tyystin toisenlainen kuin vanha. Anniina Hurme nostaa ykkösasiaksi tilavuuden ja avaruuden ja lisäksi lämpimyyden; vanha paikka oli välillä kolea.

Eri puolilla taloa näkyi lauantaina vain onnellisia naamoja. Uusi kuntosalikin saatiin kalustettua ennen avajaisia.
–Vaikka en tässä kylillä asukaan, minulle vanhana särkisalolaisena ja förbyläisenä on ilahduttava asia, mietti kahville piipahtanut Juha Förström.
–Hienoa, että särkisalolaiset ovat aktiivisia, eikä Salon keskusta vie kaikia palveluja.

Jaa artikkeli: