Skip to main content

Särkisalon mysteerivene edelleen vailla omistajaa

Särkisalossa on viikonlopusta alkaen ihmetelty rantaan ajautuneiden soutuveneen ja kanootin tarinaa.
Rantaan ilmestyneet punainen soutuvene ja siihen sidottu vihreä kanootti kiinnittivät Puosissa asuvan Tapio Meriluodon huomiota sunnuntaina, ja hän ilmoitti löydöstä hätäkeskukseen.  Soutuveneessä oli paikallaan yksi airo ja veneessä oli reppu.  

Repun sisältä ei löytynyt viitteitä omistajasta, mutta repussa olleiden leipien viimeinen myyntipäivä oli kuluvan viikon maanantai, joten ne on viime viikolla ostettu.
Länsi-Suomen merivartiosto käynnisti puhelun perusteella etsinnät helikopterilla ja veneellä.  Veneellä ohi ajaneelta oli tullut puolestaan tieto, jonka mukaan soutuvene ja kanootti olisivat olleet Puosin rannassa jo lauantaina.

Tieto veneistä alkoi liikkua suusta suuhun ja facebookissa.  
Lopulta kanootti löysikin omistajansa, paikallisen metsästyksenharrastajan.  Kanootti on ollut Slätholman rantaan vedettynä.

Auki on edelleen se, kenen vene on kyseessä.  Veneen toinen airo löytyi rannasta veden laskettua. Tapio Meriluoto kertoo, että airo on voinut irrota veneen rynkyttäessä allokossa rantaan.   
Meriluoto kertoo miettineensä mahdollista tapahtumien kulkua. Eräs vaihtoehto on, että soutuveneellä liikkeellä ollut ihminen on päättänyt ottaa ajelehtivan kanootin hinaukseen, mutta pudonnut kiinnittämisen jälkeen itse mereen.
–  Näissä keleissä ei merivedessä kauaa selviä, vaikka olisi miten varustusta päällä, Meriluoto pohtii.

Vene on tyypiltään Finnark 405.

Jaa artikkeli: