Skip to main content

Särkisalokodin olohuone on valmis

Taulut seinään ja valmista tuli:  maalausten paikkaa Särkisalokodin seinään mallailevat Päivi Lindeman, Erja Alander ja Harriet Corin.Kolme kalataulua nojasi seinään Särkisalokodissa tiistaina.  Kunhan joku hankkii taulukoukkuja, saadaan Mirja Meriluodon tekemät kuvat seinälle.   Sen jälkeen yhteiseksi olohuoneeksi kalustettu Särkisalokodin sali  on koko lailla valmis.

Särkisalokoti alkaa näyttää siltä, kuin kyläläisten mietteissä vähän ajateltiinkin.  Olohuone on valmis, sen seinänaapurina kirjasto ja päätyhuoneessa kuntosali.

Yksi talon tulevista käyttäjistä on Yhres etteskesi-hanke, jonka uutena työntekijänä aloittaa Erja Alander.  Hänen työpaikkansa on nimenomaan Särkisalokodissa. Tehtäviin voi kuulua esimerkiksi yhteisten lehdenlukuhetkien järjestäminen ikäihmisille. Joskus silkka läsnäolokin on riittämiin.
– Tarkoitus on, että tänne on kenellä vaan matala kynnys tulla ihan vaan olemaan. Mitään ei ole pakko tehdä, tiivistää Alander.
– Sinusta tulee sellainen hankkeen yleismies Jantunen, tokaisee puolestaan Päivi Lindeman, joka aloittaa projektikoordinaattorina.

Yhres etteskesi-hankkeen hyväksi havaittuja työtapoja kuten esimerkiksi etsivää vanhustyötä jatketaan.   
Kyse on siitä, että yksin olevat ikäihmiset tavoitetaan.
– Jos vaan saisimme vinkin, että jossain on yksinäinen Paavo, toivoo Päivi Lindeman.

Ikäihmisten luona käydään hankkeen puitteissa piipahtamassa, mutta heidät halutaan myös mukaan yhteiseen toimintaan. Jo vakiintunut tapaamismuoto on keskiviikkokahvit.
– Kahveilla on keskimäärin 27 kävijää kerrallaan, ja se on tämänkokoiseen kylään hyvin, toteaa Harriet Corin.
Kaupungin puolesta tulee myös ohjaajia neljäksi kerraksi kuntosalille opastamaan laitteiden käytössä.
– Ajatus on, että samalla kerralla opetetaan hankkeen työntekijöistä vertaisohjaajia, Corin kertoo.

Jaa artikkeli: