Skip to main content

Särki ja simpukat pääsivät Särkisalon pitäjäkintaisiin

Riina Ahtiaisen piirroksen mukaan laadittiin kalastajankinnas, Arttu Mäkelän ja Patrik Engblomin vaakunateemasta puolestaan yhdistettiin ankkurinkuvalla varustettu Särkisalo-kinnas.Särkisalossa ei pitäisi tulevina talvina sormien palella, vaikka sattuisi kipakampikin pakkanen.
–Sehän olisi hienoa, jos talviriehassa mahdollisimman monella olisi pitäjäkintaat, myhäilee Leena Muuri.

Yhres etteskesi-hanke ja pitäjäyhdistys Särfin julistivat alkuvuodesta pitäjäkintaiden suunnittelukilpailun. Toimeen tartuttiin  myös koulussa, missä opettajat piirrättivät oppilailla kintaita.
Lopputulemana järjestäjillä oli nelisenkymmentä erilaista ehdotusta pitäjänkintaiksi.
Voitto meni lopulta kouluun: Särkisalo-kintaanmalli syntyi yhdistämällä kärkipäähän sijoittuneet Patrik Engblomin ja Arttu Mäkelän ehdotukset, tukevat, kalaa muistuttavat kalastajankintaat taas syntyvät toiseksi äänestetyn Riina Ahtiaisen ehdotuksen perusteella.
–Särkisalo ja siitä särki oli mielessä, tiivistää Riina.

Pojat taas lähtivät liikkeelle Särkisalon vaakunasta; ankkuri ja simpukat ovat mukana lopullisessakin mallissa. Luonnosten perusteella laativat Leena Muuri viralliset neulontaohjeet ja Pirkko Mainiemi ensimmäiset kappaleet.

Leena Muuri myöntää, että Särkisalo-kintaassa on omat kiemuransa. Esimerkiksi päällisosan ankkurikuviossa on paljon nurinpäin tehtävää.
–Siinä joutuu laskemaan. Mutta jos on tehnyt ennenkin, kyllä se menee.

Jaa artikkeli: