Skip to main content

Sampsa Sarparannan maailma täyttää kunnantalon

Rantamaisemassa olennainen asia olivat kivet, jotka Sarparanta halusi kuvaan mukaan, vaikka niiden maalaaminen työtä teettikin.Sampsa Sarparanta on lempeä vihainen mies, joka haluaa tulla maailman parhaaksi taidemaalariksi. Mutta ei ihan miten vain.
–Pitää olla teknisesti taitava.

Mutta jos teknisesti taitavan maalauksissa on vain kauneutta ja estetiikkaa, se ei Sarparannan mielestä riitä. Pitää olla politiikkaa, eikä se ole puoluepolitiikkaa vaan jotain, mikä saa ihmiset ajattelemaan.
–Pakolaisten kuvat kulkevat jonossa ihmisten silmien ohi, ei niitä kukaan näe. Mutta jos joku pysähtyy tauluni eteen, hän keskittyy hetkeksi ja ajattelee.

Juuri nyt Sarparanta ei ole kovin vihainen ja työn allakin on suuria tauluja, lempeitä auringonlaskuja ja maisemia. Maisemat ovat läheltä, samoin kuin mallit.
–Ehkä nämä kauniit taulut ovat se levähdyshetki.

Sarparanta haluaa teostensa ja niiden sanoman leviävän maailmalle. Reilu viikko sitten teoksia oli taidemessuilla Montreuxissa, tammikuussa Miamissa. Messut ovat myyntitapahtumia, mutta niistä haetaan pääasiassa kontakteja ja tunnettavuutta. 

Sampsa Sarparannan näyttely Perniön kunnantalossa avataan ensi sunnuntaina. Näyttelyssä on hänen tuotantoaan paljon, sananmukaisesti talon täydeltä. 
–Pyysin varaamaan kaikki vapaat seinät ja huoneet. 

Sarparannan näyttelyt ovat yleensä jossain muualla ja nyt hän haluaa tarjota paikallisille täyden kattauksen. 

Jaa artikkeli: